Kategoriler
Emlak Haberleri

Bozcaada genelinde konut, bağ ve tarla fiyatları arttı

Bozcaada, Türkiye’nin üçüncü büyük adası olarak konutlarıyla yaşayanları cezbetmeye devam ediyor. Çanakkale iline bağlı büyük ada, bir zamanlar insan kalabalığından arındırılmış yapısıyla öne çıkıyordu. Şimdilerde salgın hastalıktan korunmak isteyenlerin kalıcı adresi olarak önümüze çıkan Bozcaada, güvenli liman hayatı nedeniyle ev, bağ ve tarla fiyatlarını yükseltti.

Bozcaada pahalılığıyla dikkat çekti

Salgın hastalık başlangıcından bu yana insanları kendine çekmeye devam eden Bozcaada, Çanakkale iline bağlı büyük adaların en sevilenlerinden birisidir. Doğal yapısı, farklı mimarisi ile cazibe bölgesi olan büyük ada, sokaklarını eski Rum evleriyle doldurmuştur. Deniz ürünlerine kolayca ulaşılabilen bu yerde, Türkiye’nin en iyi korunmuş tarihi de bulunuyor. Eski kale, bakir koylar ve kirlenmemiş deniziyle, ulaşım sorunu yaratmayan ada için talep çok fazla. İstanbul’a yakın oluşu nedeniyle sıklıkla ziyaretçi alan bölge, artan taleplere bağlı olarak fiyatları yukarı çekti. Restoranlardan konuta, bağdan tarla fiyatlarına kadar yakalanan yükseliş eğilimi her geçen gün daha da artıyor. Grafiklerde yükseliş eğilimi yaşamaya devam edeceği düşünülen bölge, göç almaya devam ettiği müddetçe eski fiyatlara düşmeyecek.

Alıcılar arasındaki konut yarışı sürüyor

Salgın hastalık kapsamında uzaktan çalışma sistemine motive olan Türkiye, hastalıktan korunma umuduyla göç etmeye başladı. Sıklıkla sahil kasabalarını tercih edenler olduğu gibi büyük adalara seyahat ederek burada yaşam planı yapanların oranında da belirgin bir artış var. Listeye göre Bozcaada’nın İstanbul’a yakın olması özellikle tercih sebebi olmasını sağlıyor. Denizi ve doğa atmosferiyle hala temiz kalmış birkaç alanlardan birisini oluşturan bölge, hastalıktan korunma bölgesi olarak tercih edilmeye devam edecek. Erkenden gelmeyi başaran alıcılardan çoğunluğu, 6-7 odalı küçük otellerin yıllık kirasını çoktan doldurdu. Kiraların 120 bin liradan, bağ evlerinin ise 2 milyon liradan başladığı görüldü. İmar iznini çıkarabilen bağ evleri ve tarlalarda dönüm fiyatları 100 bin liraya kadar yükseldi. Başlangıç olarak 100 bin liranın istendiği bölgelerde bazı insanlar karavan yaşamına adapte olma isteği içine girmiştir.

İmara açılmayan yerlerde karavan hayatı

Konut almak ve konut yapmak için tercih edilen alanların yerine listeye karavan yaşamı da eklendi. İmara izin verilemeyen bölgelerde değişim olmayacağının garantisini veren mal sahipleri, karavan yaşamına yönelenler için dönüm fiyatlarını minimum 50 bin liradan başlattı. 80 bin liraya kadar çıkan fiyatları değerlendiren emlakçı Bahadır Mandacı, “Elimizde kiralık olarak konut ve iş yeri kalmadı. Satılık olarak rağbet daha çok bağ evlerindedir” dedi.

Exit mobile version