Kategoriler
Ekonomi Gündem

Brexit sonrası altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları dün gelen haberle düşüşe geçerken bugünkü Brexit toplantısı piyasalar açısından önem taşıyordu. Bugün gelen haber, küresel emtia piyasalarındaki ve yurt içindeki altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketi destekledi. Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği arasındaki anlaşma sonrasında altın değerleri düşüşün ardından sabitlendi.

Haberlerin ardından öğle saatlerinde dünkü kapanışa yüzde 1,2 oranındaki değer kaybıyla gram altın 276 liraya, çeyrek altın 453 liraya, Cumhuriyet altını ise 1,850 liraya geriledi ancak akşam saatlerinde hafif bir yükseliş yaşadı.

Altın fiyatları ne kadar? 18 Ekim Cuma

Cumhuriyet altını ne kadar? Tam altın ne kadar? Ons altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 18.50 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.828,86 lira iken satış fiyatı 1.874,18 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.774,22 lira iken satış fiyatı 1.808,33 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.491,24 lira iken satış fiyatı 1.491,58 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 443,49 lira iken satış fiyatı 443,49 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 277,21 lira iken satış fiyatı 277,40 lira seviyelerinde bulunuyor.

Altın değerleri düşmeye devam edebilir

ABD ile Türkiye arasında dünkü görüşmenin anlaşmaya varılmasıyla jeopolitik risklerin azaldığını belirten analistler Avrupa Birliği ile İngiltere’nin Brexit konusunda anlaşmasının küresel piyasalardaki belirsizlikleri görece azalttığını; bu görüşmelerin yatırımcıların risk iştahını görece artırdığını kaydederken Brexit oylaması ve ticaret ilişkilerine daire gelecek haberlerin altın fiyatlarındaki aşağı yönlü hareketini destekleyebileceğini ifade etti.

Teknik açıdan ons altın fiyatında bin 475 dolar seviyesinin destek konumunda olduğunu belirten analistler, bin 500 dolar seviyesinin direnç durumunda gelebileceğini, ayrıca, altının gram cinsindeki değerinde ise 271 lira seviyesinin destek konumu olarak ön plana çıktığını kaydetti.