Kategoriler
Ekonomi Gündem

Brexit’in ardından Dolar kaç TL? 3 Şubat döviz kurları

Çin’den yayılan yeni tip koronavirüsün etkisiyle piyasaların tedirginlik yaşadığını belirten analistler, dolar kurunun yükseliş eğiliminde olduğunu belirtiyor.

Lira karşısındaki dolar, önceki kapanışını yüzde 0,10 oranında değer kazancıyla 5.985 liradan tamamladı. Alan Yatırım, dolar kurunda orta vadeli yükseliş trendinin ve kısa vadeli yükseliş trendinin sürdüğünü kaydetti. Ayrıca, dolar/TL paritesinde 6.0000 seviyesi ile 6.0200 seviyesinin direnç konumunda olduğu belirtilirken 5.9800 seviyesi ile 5.9500 seviyesinin destek noktası olarak izleneceğini kaydetti.

Işık FX de dolar kurunun haftaya yükseliş eğilimiyle başladığını belirtti. 

Merkez bankalarının güvercin pozisyonda politika izlediklerini belirten Yapı Kredi Yatırım, bu durumun lira dahil gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin lehine olduğunu kaydetti. Yapı Kredi Yatırım, bugünkü notunda avro kurunda sınırlı yükseliş beklediklerini kaydetti. 

Euro ve sterlin değer kaybetti

Birleşik Krallık’ın cuma günü Avrupa Birliği’nden resmen ayrılmasının etkisiyle dolar, avronun ve sterlinin değer kaybettiğini belirten Tacirler Yatırım dolar kuruna ilişkin bugünkü notunda “7,90 seviyesi üzerinden 97,35 seviyesine kadar geriledi. Ancak, dolar endeksindeki bu düşüşe rağmen, zayıf risk iştahının da etkisi ile birlikte gelişmekte olan ülke para birimlerinin Cuma günü dolar karşısında karışık bir seyir izlediğini ve TL’nin de önemli bir hareketlilik sergilemediğini gördük.” ifadeleri yer aldı. 

Önceki kapanışını 6.6384 liradan kapatan avro kuru, bugüne sınırlı düşüşle başlasa da GCM Yatırım “Fakat genel itibariyle yukarı yönlü görünüm sürüyor.” görünüşünü bildirdi. GCM Yatırım, bugün açıklanacak olan enflasyon rakamının lira varlıkları açısından kritik düzeyde öneme sahip olduğunu belirtti.

Euro kurunda 6,61 lira destek noktasında, 6,63 lira ile 6,64 lira direnç konumlarında bulunuyor.

Dolar kaç TL

Dolar kaç TLAvro ve İngiliz sterlini ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre saat 11.31’den itibaren döviz kurları şöyle:

Dolar 5,98 lira, avro 6,62 lira, sterlin 7,86 lira seviyelerinden işlem görüyor.