Kategoriler
Gündem

Britanyalı turistler seyahat engeline takıldı

Britanyalı turistler 1 Temmuz’a kadar tatilden mahrum kalacak. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde görülen salgın hastalık etkileri başta İtalya olmak üzere İngiltere’yi de olumsuzluğa sürüklemişti. Uluslararası seyahat operatörü olarak hizmet veren TUI, ülke dışına seyahat etmek isteyenleri 1 Temmuz’a kadar götürmeyi reddediyor. Şirket tarafından İspanya ve Yunanistan dahil olmak üzere 30 Haziran ve öncesine dair planlanmış İngiltere dışındaki tüm seyahatler iptal edildi.

Britanyalı turistler tatil için beklemek zorunda

Almanya merkezli TUI şirketinin İngiltere’de yer alan bir diğer işletmesi, COVID-19 salgın hastalığına ilişkin tedbir kararlarının arkasında duruyor. Britanyalı turistleri ülke dışına taşıyan firma, tatil planlarını iptal etme kararı aldı. Daha önce kendi bünyesinde 8 bin kişiyi işten çıkaracağı haberleriyle gündeme oturan TUI, küresel anlamda yaşanan ekonomik sıkıntıyı gözler önüne seren diğer firmalardan yalnızca biri.

Britanyalı turistler başta İspanya ve Yunanistan olmak üzere dünyanın pek çok yerine seyahat edemeyecek. Uluslararası tatil organizasyonlarında yer alan şirketin 30 Haziran ve öncesine dair planlanmış programlarında erteleme yaşanması bekleniyor. Şirketin aynı zamanda Kruvaziyet turizmine ilişkin adımlar attığı bilinmekte. Ancak yaşanan olumsuz olayların karşısında TUI, Marella Kruvaziyeri’ni 31 Temmuz’a kadar çalıştırmama kararı aldı. Seyahat kısıtlamalarında yer edinen şirket, aynı zamanda göl ve dağ turizminde 1 Ekim tarihine kadar erteleme yaşayacak. Akarsu turizmi adına alınan kararlarla birlikte 25 Kasım’a varan tarihlerle faaliyetler durduruldu.

Şirket borsa üzerinde değer kaybı yaşıyor

Almanya borsası üzerinden işlem görmeye devam eden şirket hisseleri gün içerisinde yüzde 5 oranında kayıp yaşadı. Mayıs ayı itibariyle şirket yetkililerince yapılan açıklamada, 8 bin kişinin işten çıkarılacağı duyurulmuştur. Maliyetlerin yüzde 30 kısılması adına alınan bu kararın şirket tarafından kademeli olarak uygulanması bekleniyor.

Avrupa ülkelerinde yaşanan COVID-19 salgın hastalığına ilişkin, olumsuz seyirde devam eden İngiltere, son 24 saati kapsayan sürede ölümlerde İspanya ve Fransa’yı arkasında bıraktı. 5 kat fazla ölüme sahne olan ülkenin, bir gün içerisinde verilen kaybın 377 kişiye ulaştığı biliniyor. Toplam ölüm sayısının 35 bini aştığı konuşulan İngiltere için, Başbakan Boris Johnson normalleşme sürecinin 1 Haziran itibariyle başlayacağını duyurdu. Sosyal mesafe kurallarının gözetim altında tutulacağı bilinirken, dışarıda 6 kişilik buluşmalara izin veriliyor.