Kategoriler
Ekonomi Gündem

Bugünün döviz kurları… Dolar kaç TL?

Piyasa çevreleri, bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankasının (FED) faiz indirimi kararına odaklanmışken döviz kurları hangi seviyeden işlem görüyor?

Bugün sabah saatlerinde ise dolar/TL, 5,69 seviyesinde seyrediyordu.

Yemen’in Suudi Arabistan’ın petrol tesisine hava saldırısı düzenlemesinin ardından yüzde 5’lik alanda petrol üretimi durmuş ve petrol fiyatlarıyla birlikte döviz kurları da yükselişe geçmişti. Suudi Arabistan’daki gelişmeler küresel risk iştahını artırdı.

Artan petrol fiyatları, dün yüzde 5 oranının üzerinde gerilerken dolar/TL de düşüş gösterdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) 12 Eylül’de 325 baz puanlık faiz indirimi yapmasının ardından 5,70 seviyelerinin üzerinde seyreden lira karşısındaki dolar, 5,60 seviyelerine düşmüştü. Geçtiğimiz hafta sonu Suudi Arabistan’a yapılan saldırının ardından dolar tekrar yükselişe geçerek 5,70 lira seviyesini aşmıştı.

Dolar kaç TL? 18 Eylül döviz kurları

ABD Merkez Bankasının kararının öncesinde dolar kaç lira? Euro ve sterlin kaç liradan işlem görüyor? Bugünün döviz kurları

Bugün saat 10.53 itibariyle dolar 5,69 lira, euro 6.29 lira, sterlin ise 7.10 lira olarak işlem görüyor.

FED’den beklenti 25 baz puan

Suudi Arabistan’daki gelişmeleri yakından takip eden piyasalar, bu akşamki ABD Merkez Bankasının kararını izleyecek. Piyasa çevreleri, TCMB‘nin ve Avrupa Merkez Bankasının yanı sıra FED‘in de faiz indirimi yapabileceği beklentisindeydi. Ancak Suudi Arabistan’a yapılan saldırının ardından FED‘in faiz oranlarında değişikliğe gidilmeyeceğine yönelik tahminler artışa geçti.

ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimlerde birlikte artışa geçen riskleri önlemek için FED‘in bu akşam politika faiz seviyesini 25 baz puan düşürerek yüzde 1.75 ile yüzde 2.00 seviyeleri arasında indireceğini tahmin eden uzmanlar, FED‘in önümüzdeki dönem para politikasına yönelik yönlendirmesini de takip edecek.

ABD ile Çin arasında yaşanan ticari yaptırımlar, küresel resesyon endişelerini artırmıştı. Artan risk iştahı döviz kurları üzerinde baskıya sebep olmuştu. ABD ile Çin’in yeniden görüşecek olması küresel risk iştahını biraz olsun azaltmıştı. ABD ile Çin arasındaki görüşme, yarın yapılacak.