Kategoriler
Gündem Koronavirüs Sağlık SonDakika

Bülent Arınç ve eşi de koronavirüs salgınına yakalandı

AKP İzmir Milletvekili ve eski Başbakan Binali Yıldırım ve eşinin ardından eski Başbakan Yardımcısı ve 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç ve eşi de Kovid-19 salgınına yakalandı. Sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Arınç, tedavilerinin doktor gözetiminde olmak üzre evde devam edeceğini paylaştı.

Sosyal medya üzerinden bulaş olduğunu duyuran Bülent Arınç, yurttaşların dua ve iyi dileklerini istedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Arınç, dün yaptığı açıklamada “Bugün eşim ve benim koronavirüs şüphesiyle hastane ortamında yapılan tetkiklerimiz neticesinde test sonuçlarımızın pozitif olduğunu öğrendik. Sağlık durumumuz şu an hamdolsun iyidir. Tedavimiz bu aşamada doktor gözetiminde evde devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç, “Dualarınıza ve iyi dileklerinize ihtiyacımız var. Bizler de bu ve benzeri hastalıklara maruz kalan tüm dostlarımıza ve milletimizin her bir ferdine Rabbimizden acil şifalar dileriz.” sözlerini kaydetti.

Eski Başbakan Binali Yıldırım da vücut kırgınlığı şikâyetiyle hastaneye gittiklerini ve test sonuçlarının pozitif olduğunu kaydetmişti. Yıldırım’ın açıklamalarına göre eşinin ve kendisinin sağlık durumu, iyi.

Ali Babacan’ın şikâyetleri azaldı

Koronavirüs salgınına yakalanan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan eski Yardımcısı Babacan, koronavirüs teşhisinin 15’inci gününde şikâyetlerinin azaldığını ve tedavisinin evde süreceğini dile getirdi. Dışişleri eski Bakanı Babacan, ayrıca, 1 Eylül’de eşinin ve oğlunun iyileştiğini kaydetmişti.

Türkiye’deki toplam vaka sayısı

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 10 Eylül Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre 8 milyon 212 bin 924 teste karşılık 286 bin 455 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Salgına yakalananlardan yaşamını yitirenlerin sayısı, 6 bin 895’e çıktı.

Tablo’ya göre Türkiye’deki durumu ağır Kovid-19 hasta sayısı bin 209, mevcut koronavirüs hastası sayısı ise 24 bin 153.

Taşınmaz Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesinden Başkan Böcek hakkında açıklama