Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

Burdur Salda Gölü millet bahçesi ihalesi yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Burdur İli, Yeşilova İlçesi, Salda Gölü kenarında ihalesi yapılarak inşa ettirilecek olan Burdur Salda Gölü millet bahçesi ilahesi bugün gerçekleştirildi. Millet Bahçesi projesinin ihalesi 31 Temmuz 2019 Çarşamba günü  saat 15:00’da T.C. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı – Toplu Konut İdaresi Başkanlığı-TOKİ İstanbul Hizmet Binası Halkalı Atakent Mahallesi 221. Sok. No:5 Halkalı – Küçükçekmece / İstanbul adresinde gerçekleştirildi.

Projede Salda Gölü Millet Bahçesi ile millet bahçesine ait sosyal donatılar inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer almaktadır. İhale 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edildi. Projenin ihalesi daha önce 29 Temmuz 2019 tarihi olarak belirlenmişti.

Açık ihale usulü ile ihale edilen Burdur Salda Gölü millet bahçesi projesi ile ilgi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer tesliminin yapılması gerekiyor. Yer tesliminin ardından ise hemen işe başlanması gerekiyor. İşe başlanma tarihinde sonra 360 takvim gününde de işin bitirilmesi ve teslim edilmesi gerekiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 2019 yılı Şubat ayında Salda Gölü’nü ziyaret etmişti. Bakan Kurum bu ziyaret sırasında “Salda Gölü masmavi turkuaz suyuyla, bembeyaz kumsalıyla dünyada eşine nadir rastlanan bir bölge. Biz burayı Cumhurbaşkanlığımızın açıkladığı manifesto doğrultusunda çevreyi korumak için, şehirlerimizi korumak için özel çevre koruma bölgesi ilan edeceğiz. Bu ilan çerçevesinde, yaklaşık 300 bin metrekare büyüklüğe sahip alanda Salda Millet Bahçesi yapacağız. Salda Gölü Millet Bahçesi projesinde yapılacak olan otoparkta gelen turistler araçlarını park edecek. Yollar daha iyi hale getirilecek, ziyarete gelen turistler bungalov evlerde, kafeteryalarda dinlenebilecek.” dedi.