Kategoriler
Gündem

Burhan Kuzu’nun vefat haberi oğlu Süleyman Kuzu tarafından doğrulandı

Burhan Kuzu’nun vefat haberini doğrulayan oğlu Süleyman Kuzu, Sözcü gazetesine açıklamada bulundu. Babasının yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalığına yakalandığını söyleyen Kuzu, tedavinin İstanbul’da özel bir hastanede yürütüldüğünü söyledi. Özel toplantılarını ertelemeyi reddeden anayasa hukukçusu Prof. Dr. Burhan Kuzu, bugün Fatih Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecek.

Burhan Kuzu’nun oğlu haberi veren isim oldu

AKP eski milletvekilliği ile sıklıkla gündeme gelen isimlerden birisi olmayı başaran 65 yaşındaki Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun vefatı doğrulandı. Sözcü gazetesine konuya ilişkin açıklama getiren oğul, babasının yaklaşık olarak iki haftadır tedavi altında olduğunu söyledi. Toplantılarına katılan ve tedbirlerine devam eden Kuzu’nun yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalığını nasıl kaptığı bilinmiyor. İstanbul’da özel bir hastanede tedavisini sürdürmesine karşı yaşam mücadelesini kaybeden Burhan Kuzu’nun ölüm haberine ilişkin ilk bilgi Twitter üzerinden geldi.

Sosyal medyada büyük yankı

Burhan Kuzu’nun ölümünün ardından Twitter’da hastag açıldı. #MekanıCennet başlıklı hastag üzerinden sosyal medya kullanıcıları habere ilişkin görüşlerini dile getiriyorlar. Cenaze işlemlerini başlatan aile üyeleri bugün Fatih Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra defin işlemlerini gerçekleştirecek. Haberin ilk olarak sabahın erken saatlerinde Ekşi Sözlük adlı platform aracılığıyla yayıldığı biliniyor. Twitter üzerindeki ilk haber paylaşımını yapan isim ise Emre Uslu oldu.

Burhan Kuzu kimdir?

1 Ocak 1955 doğumlu Burhan Kuzu, Kayseri Develi’de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenim gören Kuzu’nun, Anayasa Hukukçusu ve Öğretim Üyesi olduğu bilinmektedir. Akademik çalışmalarını tamamlayan ünlü isim profesörlük unvanını kazandı. Çalışma hayatında stajyer kaymakamlık deneyimi bulunan profesör; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinden geçti. Kendi mesleğinde ismiyle yayımlanmış çok sayıda kitap ve makaleye imza atan Burhan Kuzu, çeşitli STK’larda üyelik ve ardından yöneticilik yaptı. Tüm Türkiye’nin onu tanımasındaki en büyük neden ise 2001’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kurusu Üyesi olarak siyaset sahnesinde rol oynamasıdır. Aynı zamanda partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığını yürüten Kuzu, 22, 23 ve 24. Dönemde de İstanbul Milletvekilliğini üstlendi. Yine aynı tarihlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yapan Kuzu, Cumhurbaşkanı Fahri Baş Danışmanlığına yükseltilmiştir. AKP MKYK Üyesi olarak tanınan Prof. Dr. Burhan Kuzu, özel yaşamında iki çocuk babasıydı.