Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri

Burj Al Babas projesinde satışlar yeniden başladı

Bolu İli, Mudurnu ilçesinde hayata geçirilen ve sadece Arap müşterilere satış yapılması planlanan Burj Al Babas projesi için İstanbul Ticaret Mahkemesi İflas Müdürlüğü’nden alınan izinle inşaat ve satış faaliyetlerinin yeniden başladığı bildirildi.

Şato tipi mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken belirtildi. Burj Al Babas projesinin sahibi Sarot Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Yerdelen, “İlgili İflas Müdürlüğünden projelerin inşaat maliyetlerinin tamamlanıp hak sahiplerine teslimi için talebimiz üzerine denetimli olarak şirket ticari faaliyetleri için icra iflas kanunları nezdinde izin verilmiş olup, şirketlerimiz denetimli olarak normal faaliyetlerine devam etmektedir. Bu süre içerisinde ticari faaliyetler gereği satış ve inşaat çalışmaları önceden olduğu gibi devam etmektedir” dedi.

Bolu, Mudurnu’da yer alan Burj Al Babas projesinin inşaat çalışmalarına 2011 yılında başlanmış olup projede 732 adet villa, AVM, otel ve 2 adet kongre merkezi bulunuyor. Projede yer alan villalardan 350 tanesi inşaat devam ederken Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan’daki müşterilere satılmıştı. Satışı yapılmış olan villaların inşaat seviyeleri yaklaşık yüzde 80 civarında olduğu belirtiliyor.

Villaları satın alan müşterilerin para ödemelerinde meydana gelen aksaklık ve firmanın ekonomik planlamada yaşadığı sorunlar nedeniyle Burj Al Babas projesinin sahibi Sarot Termal Grup, 2018 yılı Haziran ayında konkordato için başvuruda bulunmuştu.

Başvuru sonucu olarak ilgili mahkeme projeyi yürüten firmaya 3 ay süre vermişti. Sürenin dolmasıyla İstanbul 3’üncü Ticaret Mahkemesi, Eylül ayında Sarot Grup çatısı altındaki 3 şirket hakkında iflas kararı vermişti.

Mehmet Emin Yerdelen, Burj Al Babas projesinin devam ettiğini belirterek, “İlgili İflas Müdürlüğünden projelerin inşaat maliyetlerinin tamamlanıp, hak sahiplerine teslimi için, talebimiz üzerine, denetimli olarak şirket ticari faaliyetleri için icra iflas kanunları nezdinde izin verilmiş olup, şirketlerimiz denetimli olarak normal faaliyetlerine devam etmektedir. Bu süre zarfında ticari faaliyetler gereği satış ve inşaat çalışmaları eskiden olduğu gibi devam etmektedir” dedi.