Kategoriler
Emlak Haberleri

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı: “Hedefte Güney Koreli turistler var”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kent genelinde toplamda 70 bin bağımsız birimin risk faktörü taşıdığını söylüyor. Şu anda 20 bin bağımsız birimin dönüşümünü sürdürdükleri konusuna açıklama getiren Aktaş, “Toplam riskli konut stokundan yüzde 30’unu yeniliyoruz.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı açıklama yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı altında kentsel dönüşüm süreci Bursa genelini kaplamış durumda. Yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamaları altında kentin gelecek 100 yılına damga vurulması bekleniyor. Kurum’un, “100 yılına damga vuracak proje” olarak tanıttığı büyük dönüşümde çalışmalar son hızda devam ettirilmektedir. Dev proje olarak, Bursa’nın simge alanlarını tasarım sürecine dahil eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çeşitli merkezlerde dönüşümü sürdürüyor. Hedeflerin Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini korumak amacıyla bir araya getirildiği projede istenilen saklanan güzellikleri ortaya çıkarmak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yakından takip ettiği büyük dönüşüm, özellikle 1980 yılından sonra kentte gelişen hormonlu büyümeyi yıkacak. Güzelleştirme çalışmalarıyla birlikte konu hakkında Bursa halkı, sivil toplum kuruluşları, iş insanları ve daha pek çok kesim görüş alışverişinde bulundu. Kentin daha çok yeşil alana sahip olması adına başlatılan büyüme, gri şehir algısını yıkacak.

Kentsel dönüşümde bitiş süresi 2024 oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan kentsel dönüşüm hakkında bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı tarafından ‘şehirlerin strateji belgeleri hazırlanması’ altındaki çağrısına uyum sağladıklarının altını çizen Başkan Alinur Aktaş, yol haritasının tamamlandığından bahsediyor. Hedeflenen kentsel dönüşümde 5 bin 200 yapı stokunda 20 bin konutun dönüştürülmesi, toplam riskli konut stokunun yüzde 30’una tekabül etmektedir. Hanlar Bölgesi adı ile bilinen bölgenin dönüşümde yer alacağını vurgulayan Aktaş, devam ettirilen proje sayısının 8’i bulduğunu söyledi. Kent içinde toplamda 70 bin riskli bağımsız birim ile çıkılan bu yolda, dönüşüm serüveni başlangıçta 20 bin bağımsız birimde tamamlanacak.

Han hayali hayal olmaktan çıkıyor

Bursa’nın en önemli simgelerinden birisi olan Hanlar Bölgesi hakkında dönüşüm sürecini ele alan Aktaş, alan ve çevresinde tarihi önemin varlığını konu edindi. Burada tarihi kimliğe uygun bir şekilde dönüşümden geçirilecek olan alanlar, turizme ekstra bir katkı sağlayacak. Bursa’nın yıllar boyunca hayali altına giren Hanlar Bölgesi’nin silüeti önemli derece değişecektir. BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Listesi’ne girmeyi başaran Hanlar Bölgesi, 700 yıl boyunca “ticaretin kalbi” olarak kenti öne çıkardı. Toplamda 480 dönümlük alanın içinde bulunan Han, dönüşüm sürecinde 200 milyon liralık kaynaktan destek görecek. Devam eden projeler kapsamında yenilenen alanlarıyla dikkat çeken Bursa, artık daha yeşil bir görünüme kavuşacaktır.

Bölgedeki çalışmalar tam hızda sürdürülmekte

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığı açıklamalarında Merinos altı denilen bölgedeki çalışmaların üzerinden geçti. Burada 6-7 mahallede dönüşüm yapıldığını söyleyen Aktaş, Altınparmak’ta 700 dönümlük alanın değişim sürecine katıldığını söylüyor. Osmangazi ilçesinde bulunan Şehreküstü Mahallesi’nde ise bin 123 hektarlık alanda Çarşıbaşı Meydan Projesi hayat buldu. Hedeflenen süreç kapsamında Çekirge Teras Projesi’nde yaklaşık 20 yıldır atıl halde olduğu alanın faaliyet hayatına kazandırılması bekleniyor. Sıcaksu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde ise, 19 hektarlık alanda çalışmalar devam ettirilmektedir. Vakıfköy Kent Parkı ve spor tesisleri kapsamında başlatılan çalışmalarda dönüşüme alınan 255 dönümlük alanda süreç hızlandı. Gökdere’de 200 bin metrekarelik alana konumlandırılan millet bahçesi, Kükürtlü Mahallesi Yeni Kaplıca Projesi ile devam ediyor. Bursa Millet Bahçesi projelerini 41 bin metrekarelik alanda hayata geçirmeye karar veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; 93 dönümlük Demirtaş Millet Bahçesi ve 86 dönümlük Çeltik Tema Parkı için hız kazandı.

Bursa’nın hedefinde turizm var

1 milyonu geçkin sayıda yerli ve yabancı turisti karşılayan Bursa’nın temel hedeflerinden bir diğeri turizm oldu. Türkiye’de ziyarete gelen turistlerin sıklıkla Bursa’yı tercih ettiği bilinirken, tarihi ve kültürüyle dikkat çeken ilin korunması önemli. Mutfağı ve doğa turizmi gibi ayrıcalıkların hesaba katıldığı Bursa’da turist sayısı arttırılmak isteniyor. Gelir bakımından pazar alanlarını genişletme planları içerisine giren Belediye Başkanı Aktaş, Güney Korelileri ağırlamak üzerine hareket edecek. Her yıl 35 milyon Güney Koreli turistin yurt dışında tatil yaptığına ilişkin örnekler veren Aktaş, geçtiğimiz yıl Türkiye’ye gelen Güney Koreli turistin 260 bini bulduğundan söz etti. 6 bini kadar Bursa’yı ziyaret eden turistlerin sayısı planlar dahilinde kat be kat artırabiliriz.

Kentsel dönüşüm haberlerine göz atmak için tıklayınız.