Kategoriler
Emlak Haberleri

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı kentsel dönüşüm hakkında konuştu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 600 bin konutun bulunduğu kent genelinde riskli yapıları dönüşüme sokacaklarının haberini verdi. Yapılan bilgilendirmeye göre, ilk etapta 70 bin sayıya ulaşan konutun risk oluşturduğu belirlenmiş ve bu konutlar ‘acil’ olarak kentsel dönüşüme alınmıştır.  

Bursa Büyükşehir Belediyesi tespit çalışmasını tamamladı

Başkan Alinur Aktaş, konuya ilişkin açıklamada bulundu. Kentsel dönüşüm projelerinin tüm Türkiye genelini kapsadığı günümüzde ağırlık Bursa iline kazandırılıyor. Deprem kuşağı olduğu bilinen ülkenin yıkımda büyük rol oynamaması adına dönüşüm kararına imza atan yetkili isimler birer birer müjdeli haberi vermektedir. Son olarak Bursa’da yapılan risk tespit çalışmalarında 600 bin adedi bulan konut sayısından 70 bini risk kategorisine alındı. Değişimin en önemli adreslerinden birisi olan il için süreç İzmir depreminden sonra hızlandırılmıştır. 

İzmir depremi bir örnek teşkil etti 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bizzat denetimlerine tabi olan kentsel dönüşüm projeleri kent geneline yayılım sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen İzmir depreminin ardından değişime imza atan kent başkanları süreci hızlandırma kararı aldı. Bunların arasında Aktaş’ın da olduğu bilgisine ulaşılırken, sürece dair bilgiler yine Aktaş tarafından verilmiştir. Kentsel dönüşümü rantsal gelir elde etmek için kullanmamanın doğru olduğunu belirten belediye başkanı, şehrin geleceğini tehlikeye atmamakta kararlı. Kısa vadede sağlıklı dönüşümün zeminini hazırladıklarını belirten Aktaş, bunu emsal ve kat artışına bağlı kalmadan başarmaları gerektiğini bildirdi.  

20 bin konutta çalışmalar sürüyor 

Kent genelini kapsayan çalışmalarda 70 bine ulaşan riskli yapılardan ilk olarak 20 bini dönüşüme alındı. Ancak süreçte hızlılık yakalamanın en önemli yolu vatandaşların da özveride bulunması gerekliliğidir. Hedef proje süresinde henüz 3,5 yılları olduğunu söyleyen başkan, belirli sürenin sonunda çok daha iyi bir konuma geleceklerini ifade etti. Şimdilerde dönüşüm bölgesi olarak ekiplerin seçtiği yerin başında Merinos altı denilen 7 mahalle bulunmaktadır. Yıldırım ilçesinde başlatılan çalışmalar Erdoğan Caddesi üzerinde devam ediyor. Diğer bir yandan çalışmaları Yavuzselim’e  kadar büyütmek istediklerini açıklayan Başkan Aktaş, projenin anlaşma aşamasında olduğundan söz etti. 

Akpınar Mahallesi’nde vatandaşların onayı şart 

Kent bazında yalnızca ismi verilen bölgelerin değil, başka alanlarda da çalışmaların yürütüldüğü bilinmektedir. Bu alanların içinde Akpınar Mahallesi’nden 1050 Konutlar projesinin 1.etabı var. 2 bin 230 konut stoğunun bulunduğu bölgede sürecin onaydan geçmesi gereklidir. Vatandaşlarla sağlanan uzlaşının ardından çalışmaları başlatma niyetleri olduğunu söyleyen Alinur Aktaş, hanelere kira desteklerinin verileceğini açıkladı. Mağduriyet ortamının oluşturulmayacağını bizzat belediye başkanından duyanların içi rahatlarken, henüz bilgiyi tam alamayanların onayı beklenmektedir. 100 bin ila 150 bin arasında değişen yeni konut fiyatları, 12 yıl vadeli ödeme seçeneğini de beraberinde getirdi.  

Bursa haberlerine göz atmak için tıklayınız.

Exit mobile version