Kategoriler
Gündem

Bursa Büyükşehir Belediyesi portatif yüzme havuzu kurdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından okul bahçelerine yüzme havuzu kurulmuştur. Belediye’nin 7 ilçedeki 7 bölgeye yaptıkları ‘Neşeli havuzlar, mutlu çocuklar’ projesiyle okul bahçeleri neredeyse tatil köyüne benzemektedir. Proje dahilinde okul bahçelerinde oluşturulan portatif havuzlarda çocuklara ücretsiz yüzme eğitimi sağlanmaktadır. Ayrıca çocuklar dilerse Aqua Parkta eğlencenin tadını çıkarabilmektedir. Bursa spor alanında da marka şehir durumundadır. Bursa Büyükşehir Belediyesi, sporun geniş kitlelere yayılarak 7’den 70’e herkesin sporla buluşmasını istemiştir. Özellikle yeni neslin boş zamanlarını sporla iç içe geçirmesi için farklı projeleri hayata geçirmektedir. Ayrıca yaz döneminde de çocuklar için örnek bir proje için çalışmalar yürütülmüştür.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda ‘Neşeli Havuzlar, Mutlu Çocuklar’ projesi yürütülmektedir. Proje kapsamında birçok okul bahçesine portatif yüzme havuzu kurulmuştur. Bu okullar arasında, Osmangazi’de Pilot Sanayi İlkokulu, Nilüfer’de Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu, Yıldırım’da Hasan Ali Yücel İlkokulu, Mudanya’da Mütareke İlkokulu, Yenişehir’de Aydoğdubey İlkokulu, Orhangazi’de Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu ve Mustafakemalpaşa’da Mustafakemalpaşa Ortaokulu bulunmaktadır. Yarı olimpik yüzme havuzlarına yakın olarak 12×24 metre boyutlarında ve 1,20 metre derinliğindeki havuzlar oluşturulmuştur. Bunun yanı sıra aynı yere çocukların yaz tatilini verimli ve neşeli geçirebilmeleri amacıyla oyun ve spor alanları yapılmıştır. Geçtiğimiz hafta başlayan ve 25 Ağustos’a kadar sürdürülecek proje kapsamında uzman eğitmenlerle 6-13 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz yüzme eğitimi verilmektedir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı, “çocuklarımız çok mutlu”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Pilot Sanayi İlkokulu bahçesinde kurulan havuzu ziyaret etmiştir. Aktaş, çocukların havuz keyfine tanıklık ederek yüzme yarışı yaptırmıştır ve kazananlara tişört hediye etmiştir. Ayrıca Başkan Aktaş hem çocuklarla hem de aileleriyle sohbet etmiştir. Bunun yanı sıra salgın döneminde birçok etkinliği dijital ortama taşımak zorunda kaldıklarını belirtti. Normalleşme adımları atılmasıyla beraber pandemi tedbirlerini de göz önünde bulundurarak, açık hava etkinliklerine başladıklarını söylemiştir. Aktaş, Kentin çeşitli yerlerinde yüzme havuzları olduğunu fakat daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla ‘Neşeli Havuzlar, Mutlu Çocuklar’ projesini devreye aldıklarını dile getirmiştir. Ayrıca, “Çocuklardaki coşku ve heyecanı görmek paha biçilemez. Çocuklarımız çok mutlu. Çeşitli yaş gruplarına göre uzman eğitimciler tarafından yüzme eğitimleri de verilmektedir. Normalleşme süreciyle beraber çocuklarımız daha çok sporla buluşsun istiyoruz.” demiştir.

Mudanya’ya da yüzme havuzu

Başkan Aktaş, proje dahilinde 7 ilçedeki okul bahçelerine yüzme havuzlarının kurulduğunu hatırlatmıştır. Ancak Mudanya ilçesi için önemli söylemlerde bulunmuştur. Büyükşehir Belediyesi tarafından dönemin Mudanya Belediye Başkanıyla yapılan sözleşme ile 2016’da ilçeye bir yüzme havuzu kazandırıldığını belirtmiştir. Aktaş, “Mudanya Belediyesi 2019’da mahkemeye başvurmuştur. Ayrıca bütün binalarını bizim yapmamıza karşın yüzme havuzu elimizden alınmıştır. Ancak hala faaliyette değil, hala çalışmıyor. Biz çocuklarımızın oradaki ihtiyaçlarını yerine getirmek için bu proje dahilinde Mudanya’ya da havuz oluşturduk. Tek isteğimiz çocukların mutlu olması.” şeklinde konuşmuştur.

Salgın sebebiyle uzun zamandır havuz ve denizlerden uzak kalan çocuklar, okul bahçesinde havuzla buluşmanın keyfini çıkarmaktadır. Bu durumda veliler de bu projeyle birlikte önemli bir ihtiyacın giderildiğini belirtmişlerdir ve Başkan Aktaş’a teşekkür etmişlerdir.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version