Kategoriler
İhaleler Proje Haberleri

Bursa Şehir Hastanesi için ihale tarihi yakında açıklanabilir

Bursa Şehir Hastanesi ulaşım hattı için ihale tarihinin yakın zamanda belirleneceği açıklandı. Bölgede ulaşımın kolaylıkla gerçekleştirilebilmesi ve kesintisiz aktarımın sağlanabilmesi adına geliştirilen projelerde çalışmalar aralıksız olarak sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının geçtiğimiz mayıs ayından bu yana yapımını üstlendiği bölgenin, “Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı” başlığıyla ihaleye çıkarılması beklenecek.

Bursa Şehir Hastanesi için son durum

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu duyuruya göre; Bakanlar Kurulu kararı sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının üstlendiği projelerin “Emek-Yüksek Hızlı Tren Şehir Hastanesi Uzatma Hattı Projesi” konu başlığıyla ihaleye girmesi bekleniyor.

Bölge üzerindeki raylı sistemin kesintisiz ulaşımda öne çıkması hedeflenirken, ilgili projelerin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne devri gerçekleştirildi.

Yapılan plan kapsamında tamamlanan çalışmaların ardından ihaleye çıkacak olan raylı sistem için ilgili dosya düzenlendi. Cumhurbaşkanlığının onaydan geçmesi beklenen dosyanın, Strateji ve Bütçe Başkanlığının ödenek sağlaması gerekiyor.

İhale süreci sonrası

İhalenin tamamlanmasının ardından hattı yeniden Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredecek olan Altyapı Bakanlığı, raylı sistemin araçlarını da teslimat sırasında temin edecek.

Bursa’da ilk raylı sistem hattının yapımını üstlenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı tarafından verilecek onayı beklediklerini açıkladı. Onaydan hemen sonra ihale tarihinin belirlenmesi ve bilgilendirme duyurusunun yapılması beklenmektedir. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konudan bağımsız olarak, Bursa Şehir Hastanesi’nin çok güzel hizmetler verdiğinden bahsetmiştir.

Hastaneye ulaşım sıkıntısının biran evvel giderilebilmesi için sıkı çalıştıklarının altını çizen Aktaş; “Trafik ve ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı projesinin devam ettirildiği süreçte, yoğun emek sarf etmeye devam etmekteyiz. İnşallah bir aksilik olmazsa kısa zamanda ihaleye çıkmasını bekliyoruz. Bursa için hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Proje hakkında detaylı bilgi

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yükselen Bursa Şehir Hastanesi, kamu özel işbirliği çerçevesinde gerçekleştirildi. Toplamda 745 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen hastanenin yapım aşaması Rönesans Holding tarafından üstlenilmiştir. Hastanenin geçtiğimiz yıl 2019’da tamamlanmasının ardından kesintisiz olarak hizmet verdiği biliniyor.

Dünyanın en ileri teknolojisine sahip deprem izolatörleri sayesinde oluşabilecek fay kırılmalarına karşı tüm bina korunacak. En büyük depremde bile hizmet hayatına sorunsuz devam edecek olan binanın yatak kapasitesi ise 1.355’tir. Kendi içerisinde üçe ayrılan hastanenin 1.055’lik yatak kapasitesi Ana Hastaneye, 200 yatak kapasitesi ise Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine ayrıldı. Geriye kalan son 100 yatağın Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesinde yer aldığı bildirilirken; 283 yatağın Genel Hastane, 271 yatağın Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi, 250 yatağın Onkoloji Hastanesi ve 251 yatağın Kadın Doğum ve Çocuk, Genel Psikiyatri Hastanesine ayrıldığı belirtildi.