Kategoriler
Toki Haberleri

Bursa Yıldırım’da 150 sosyal konut yapımına başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile, 2021 yılı için 81 ilde 100 bin konut projesine tekrar start verildi. Proje için pek çok ilde TOKİ tarafından konut yapımına başlanacak olup; alt gelir grubunun konut sahibi olması sağlanacak. Ayrıca, Yıldırım’da 150 Sosyal Konut hak sahipleri çekiliş ile önceden belirlenmişti fakat ilave 100 konut daha yapılacak.

Yıldırım Belediye’sinden Yıldırım’a 150 sosyal konut

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’da yapılacak sosyal konutlar için son derece hızlı davrandı ve Yıldırım İlçesi, İsabey Mahallesi’nde hazineye ait yerlerin belirlenmesini sağladı. Yer belirleme işleminden sonra TOKİ’nin ihale ile konut satışına başlamasına ön ayak olan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, projenin Yıldırım’da hızlıca başlamasını da sağlamış oldu. Bursa Yıldırım’da 150 sosyal konut yapımına başlandı.

“Hemen çalışma başlattık”

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz proje ile ilgili olarak: ” 100 Bin sosyal konut projesi için hemen çalışmalara başladık ve hızlı davrandık. Bu sayede Yıldırım’da 150 Sosyal Konut yapılabilmesi için çok çalıştık. Öncelikle; İsabey Mahallesi’nde bulunan Vakıfköy Kent Parkı karşısında devlet hazinesine ait olan yerleri belirledik. TOKİ ise yapılan çalışmamızı değerlendirdi ve ihaleye çıktı. Bu sayede bölgede 250 konut yapımına başlandı.” Aslında 100 konutun hak sahibi önceden yapılan kuralar ile belirlendi. Fakat, Yıldırım’da toplamda 250 adet sosyal konut yapılacak ve kalan 100 konut ise hak sahipleri belirlenecek.

Şehit Aileleri ve Bursa Yetimleri’ne Sahip Çıkıyor Derneği Unutulmadı

Projedeki en dikkat çekici detaylardan bir diğeri ise; kalan 100 konutun hak sahipleri belirlenirken izlenecek yol. Çünkü zaten, projenin hak sahipleri belli. Kalan 100 konutun hak sahipleri ise; şehit aileleri ve Bursa Yetimleri’ne Sahip Çıkıyor Derneği’ne bağlı ihtiyaç sahipleri arasından belirlenecek.

“Biz, çok hızlı davrandık.”

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz açıklamalarına şu şekilde devam etti: “100 bin sosyal konut projesi kapsamında Bursa’nın pek çok ilçesine konut yapılacak ancak biz Yıldırım Belediyesi olarak biz, son derece hızlı davrandık. Bu projenin gerçekleşmesine vesile olduğu için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve TOKİ’ye tekrar tekrar teşekkür ediyorum.”