Kategoriler
İhaleler Proje Haberleri

Büyük Camii Çevre ihalesi 20 milyon lira değere ulaştı

Büyük Camii Çevresi ihalesinin düzenlendiği Yozgat’ta hedeflenen süre Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse tarafından açıklandı. Belirlenen proje için gerçekleştirilen ihaleden sonra yer teslimine geçildi. Burada Başkan Köse projenin 20 milyon lira değerine ulaştığını ve hedeflenen tamamlanma süresinin 300 güne denk geldiğinden söz etti.

Büyük Camii Çevresi projesinde detaylar aktarıldı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından üstlenilen ihalenin Çapanoğlu Büyük Camisi için düzenlendiği bilgisi yer alıyor. İhalenin sonucunda kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yakın zamanda yapıldı. Başkan Celal Köse tarafından proje yerinin incelendiği sırada basına gerekli detaylar verildi. Projede, 270 araçlık kapalı otopark, kültür merkezi, aşevi, sosyal alanlar ve meydanın olması bekleniyor. Köse, projenin beklenen tarihte tamamlanmasıyla birlikte Çapanoğlu Büyük Caminin daha güzel bir görünüme kavuşacağını ifade etti.

Proje değerinin 20 milyon liraya ulaştığı bilgisini veren Köse, hedeflenen bitiriş süresinin 300 gün olduğunu söylüyor. Daha evvel bu bölgede belediye başkanları tarafından gerekli düzenlemeler yapılmış, ancak hiçbir şekilde yeterli gelmemiştir. Bir kent meydanını anımsatan alanın daha iyi bir görünüme kavuşması için yakın zamanda Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse kolları sıvadı. Göreve geldikten hemen sonra başlattığı projelerle adından sıkça söz ettirmeyi başaran başkanın Yozgat’a yeniden kimlik kazandırması dikkat çekici. Köse, ellerinden geleni gösterdiklerini söyleyerek, Büyük Camii Çevresi için yapılan projede Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteklerini bekliyor.

Kamulaştırma işlemlerine devam kararı

Köse, göreve geldiği süre boyunca Yozgat’ta birçok proje için harekete geçtiğinden bahsetti. Belirlenen bölgeler için düzenlenen projeleri hayata kazandırabilmek amacıyla kamulaştırma süreçleri çoğunlukla tamamlandı. Geride kalan birkaç alan için acele kamulaştırma kararı aldırılacak ve tam 1 ayın sonunda yeni arsaların kazandırılmış olduğunu göreceğiz. Toplu Konut İdaresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyenin iş birliğine girdiği süreç boyunca ihalelere son verildi. Tamamlanan ihalenin sonucunda 20 milyon TL bedel biçilmiş ve yüklenici firma belirlenmiştir. Yer teslimlerinin hem belediye hem de Bakanlık tarafından yapıldığını açıklayan Köse, müteahhit firmasının çalışmalara yakın zamanda başladığını bildirdi.

Projede beklenen yenilikler

Büyük Camii Çevresi ihalesinden sonra, Çapanoğlu Camii için merkez daha iyi bir duruma getirilecek. 10 bin metrekarelik bir proje alanının çizildiği süreç boyunca yeni tip lavabolar ve kültür evinin alana kazandırılmasına karar verildi. Aynı zamanda imalathane, aşevi ve hocalar kahvesi kültürü için yeni çalışmalar yapılacak. Burada kültürün yaşatılabilmesi adına bir alan daha inşa edilecek. Yozgat halkının doyasıya vakit geçirebilmesi uğruna başlatılan bu tür bir girişim meydanı daha fazla öne çıkaracaktır.

Köse, son olarak şu sözleri söyledi:

“Proje için emek gösteren başta Cumhurbaşkanımıza, Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımıza, milletvekillerine, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza şahsım ve şehrim adına teşekkür ediyorum.”