Kategoriler
Proje Haberleri

Büyük inşaat firmalarından İzmir’e yoğun ilgi

TÜGEM İzmir Yönetim Kurul Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Akıncı, başta tatil beldeleri olmak üzere, denize kıyısı bulunan şehirlerdeki gayrimenkullere olan ilginin yaz aylarında daha da arttığını söyledi. Akıncı, “Son iki yıldır İstanbul, Ankara ve Bursa’dan İzmir’e gelip yerleşme hareketliliği var. Özellikle Çeşme’deki satılık ve kiralık yazlık konutlarda ise yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini gözlemliyoruz” diye konuştu.

Seçimlerin ardından, denize kıyısı olan şehirlerdeki ve bölgelerdeki gayrimenkullerde hareketlilik gözlenmeye başlandı. Özellikle sezonluk kiralamalar yoğun ilgi görürken birçok insan, İstanbul ve Ankara gibi şehirlerden İzmir, Çeşme ve Bodrum gibi bölgelere hızla akın etmeye başladı. Büyük inşaat firmaları da ilgilerini bu bölgeye yönlendirdi.

Çeşme’ye yoğun ilgi

TÜGEM İzmir Yönetim Kurul Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Akıncı, İzmir bölgesinde görülen gayrimenkul hareketliliği ile ilgili çeşitli açıklamalar yaptı. Akıncı, 2020 yılında hizmete gireceği tahmin edilen Çeşme Alaçatı Havalimanı’nın, Çeşme’ye olan ilginin yurt içinden daha çok yurt dışına kaymasını sağlayacağını dile getirdi. Akıncı, büyük şehirlerin karmaşasından bunalıp da kaçmak isteyenlerin artık yavaş yavaş göç etmeye başladığını ifade etti. Akıncı, İstanbul ve Ankara’nın son yıllarda hızla göç verdiğini, yazlık bölgelerin ise göç aldığını kaydederek satılık yazlık piyasasının hareketlendiğini belirtti.

Hakan Akıncı, Endeksa’nın verilerine göre son bir yılda en çok prim yapan bölgenin yüzde 26,9 yükselişle İzmir’in Çeşme ilçesi olduğuna dikkat çekti. Akıncı, “Uzun yıllardır İstanbul ve Ankara’da proje tamamlayan büyük inşaat firmaları, hakim oldukları bölgelerde, belli bir doygunluğa ulaştı. Türkiye’de nitelikli göç alan kentin, üst gelir gurubuna yönelik karma projelere ihtiyacı, gelecek 5 yılda daha fazla artacak. Otobanın yapılması ve hizmete açılması da kentin cazibesini artıracaktır” diye konuştu.