Kategoriler
Proje Haberleri

Büyük inşaat şirketlerinin çalışmalarına izin verilecek

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de son aylarda ciddi bir sorun haline gelen Koronavirüs salgını dolayısıyla önlemler alınmaya devam ediyor. Bu önlemler kapsamında da geçtiğimiz hafta sonlarında sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmişti.

Bu kez ise İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine 23-26 Nisan tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına yönelik genelge gönderilmiş durumda. Bahsi geçen bu genelgede Koronavirüs salgınının görülmeye başlandığı andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun önerileri ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, söz konusu Koronavirüs salgınının bulaşma riskinden dolayı sosyal mesafeyi korumaya yönelik birçok önlem alındığı belirtildi.

Yurt içi ve dışı taşımacılık lojistiğini yapan firmalar, oteller ve konaklama yerleri, gıda, tamizlik ve ilaç sektörleri gibi ambalaj sağlayan üretim tesisleri faaliyetlerine devam edebilecek. Ek olarak çalışanları inşaat veya maden alanında bulunan şantiyede konaklayan, yapımı ve çalışması devam eden büyük inşaatlar ile madenerin de faaliyetlerine izin verilmiş durumda.