Kategoriler
Emlak Haberleri

Büyükçekmece’de 30 bin konut yenilendi

Büyükçekmece’de 30 bin konut ile birlikte beklenen depremlere karşı kentsel dönüşüm çalışmaları devam etmektedir. Kentsel dönüşüm kapsamında 19 Mayıs Mahallesi’nde yıkım gerçekleştirilmektedir. 8 dükkân ve 24 bağımsız bölümden oluşan 5’li yapının yıkımı belediye ekipleri tarafından yapılmaktadır. Depremde zarar görebilecek ilçeler arasında yer alan Büyükçekmece’de riskli yapıların yıkımı gerçekleştirilmiştir. Binaların yıkımını yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün bazı açıklamalarda bulunmuştur. Büyükçekmece’nin kentsel dönüşümün devam ettiğini belirtmiştir. Bu şekilde deprem yıkmadan insanları zarara uğratmadan bu yıkımı gerçekleştirmeye karar verilmiştir.  7.2, 7.4, 7.8 büyüklüğünde depremde yıkılabilecek binaların tamamı gözden geçirilecektir. Hiçbir vatandaş zarar verilmeden bu işlemin yapılacağı hedeflenmektedir.

Büyükşehir Meclisi’nden Yıkım Olayına Destek Bekleniyor

Büyükçekmece’nin deprem yaşanmadan kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması için Büyükşehir Belediyesi Destek vermelidir. Akgün bir konuşma gerçekleştirmiştir. Depremin kapıda olduğu ve ne zaman geleceğini bilinmediğini belirterek Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu yıkma onay vererek desteklemesi gerektiğini vurgulamıştır. Ayırca eylülden itibaren o bölgelerin Kumburgaz bölgelerinin imar planlarını Büyükşehir Meclisi ile götürmeye çalışılacaktır. Ayrıca orada bütün meclis üyesi, iktidar, muhalefet demeden İstanbul halkına hizmet vermek için bu olaya destek vermesi gerektiğini belirtmiştir. Bu şekilde konuşmasını sürdürmüştür.

Büyükçekmece’de 30 bin konut ile Birlikte Şehrin Çehresini Değiştiriyoruz

Başkan Akgün Büyükçekmece ile ilgili hedeflerini ve planlamaları açıklama yaparak anlatmıştır. Büyükçekmece’den sonraki hedef geriye kalan yüzde 30’luk kentsel dönüşüm yapmak ve Kentsel Dönüşüm yaparken de otopark sorununu tamamen ortadan kaldırmaktır. Şehrin çehresini değiştirmek bu plan içerisinde gerçekleşecektir. Aynı zamanda Büyükçekmece’de bütün binaların cepheleri beyaz olmak zorundadır. Akdeniz mimarisine uygun cephe kaplamaları bu şekilde gerçekleştirilerek belirli bir düzen içerisine girmelidir. Aynı zamanda çatı örtüsü eskiden kırmızıydı ancak şimdi yeşil ve mavi olarak 15 yıldan beri devam etmektedir. Bu şekilde şehrin değiştirilmesi ve şehre yeni bir cephe verilmesi noktasında mimar, mühendis ve müteahhitlere bir çalışma gerçekleştirmektedir.

Sizler Büyükçekmece’de gerçekleşen kentsel dönüşüm adı altında proje ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda Başkan Akgün’ün bu konu hakkında yaptığı açıklamaları da öğrenmeniz mümkündür.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…