Kategoriler
Proje Haberleri

Büyükyalı İstanbul eski semt ruhunu yeniden canlandırıyor

Büyükyalı İstanbul projesi eksiden olan semt ruhunu yeniden oluşturmuştur.  Beş dakika içerisinde bu sayede dokunmam mümkün olabilmektedir. Kentin bir ucundan diğer ucuna gitmek yerine; yaşamın tadını tarihi atmosferde çıkarabilirsiniz. Tiyatrodan sergiye, organik pazardan gastronomik restoranlara keşfetmek istediğiniz ne varsa Büyükyalı’da bulabilirsiniz. İstanbul, dünya çapında cazibesi her yıl artan kozmopolit şehir durumundadır. Bu kentte yaşamak ve bu şehri yaşamak arasında ise büyük fark bulunmamaktadır. Hayata bakışı temelden değiştiren salgınla huzurlu yaşam, herkesin arayışı haline gelmiştir. Bu proje, kentin en önemli kıyı şeridinde bulunmaktadır. Ayrıca sağladığı huzur, konfor ve birçok alternatifiyle yaşanacak yerler listesinde üst sıralarda bulunmaya başlamıştır.

Büyükyalı İstanbul konumu hakkında

Büyükyalı İstanbul tarihi bir konumda bulunması nedeniyle geçmiş ve bugünü harmanlayan bir yaşam sunmaktadır. 111 bin metrekarelik alana yayılan bu bölgede yaşayanlar için hayat, İstanbul karmaşasından uzakta kolaylıkla almaktadır. Evinden çıkanlar 5 dakika içinde sahile, tiyatroya, sergiye, konsere, spora, organik pazara gidebilmektedir. Camdan dışarı bakıldığında deniz manzarasıyla karşılaşılmaktadır. Üstelik yaşanılan semtin 5 dakikalık mesafesindeki dünyaca ünlü restoranlarda misafirler ağırlayabilmektedir. Bu semt, İstanbul’un trafiğine takılmadan Avrasya Tüneli ve Marmaray’a yakınlığı nedeniyle de tercih edilmektedir. Ayrıca modern mimariye sahip konutlarda sakin bir hayat sunmaktadır. Doğanın cömertçe sunulduğu yaşam alanları, bahçeleri, 17. kattaki havuzlu konutları ve masmavi manzarasıyla bir deniz semtinden fazlasını bulundurmaktadır.

Fişekhane kültür ve sanatı kucaklıyor

İstanbul, yüz yıllardır kültür ve sanata verdiği önemle de bütün dünyanın odağında bulunmaktadır. Yaratıcı endüstrilerin böylesi yoğun üretim yaptığı bu kentte, söz artık Fişekhane’dedir. Büyükyalı İstanbul ile iç içe olan Fişekhane’de sanatseverlerin ilk günden beri yoğun ilgi gösterdiği sinema, tiyatro, konser ve sergiler gün geçtikçe daha geniş kitlelere ulaşmaktadır. Sultanahmet Meydanı, Kız Kulesi İstanbul’un ikonik lokasyonları olduğu gibi artık Fişekhane de ‘İstanbul’un tarihi ve gezilecek yerler’ listesinde yer almaktadır. Çağdaş sanat alanının en güçlü markası Contemporary İstanbul, vakfın ilk ve daimi sergi mekanı Cocoon’u Fişekhane’de açmıştır. Erdal Beşikçioğlu’nun kurduğu Tatbikat Sahnesi, Fişekhane Ana Sahne’de bütün oyunlarını tiyatro severlerle buluşturuyor. Taş Meydan’da günün farklı saatlerinde bir konserle karşılaşmanız mümkündür. Üstelik günün yorgunluğunu atmak da mümkün olmaktadır.

Bütün bunlar olurken Fişekhane’nin bir diğer önemli tarafı da, dünya mutfağından damakta harikalar yaratacak lezzetlerin bulunmasıdır. Ünlü şef Murat Bozok Ferida ile Ömür Akkor ise Zennup 1884 ile Fişekhane müdavimlerine damakları tatlandıracak deneyimler yaşatmaktadır. 140 yıllık aile geleneği olan Akdeniz ve Lübnan mutfağını temsil eden Al Hallab da Dubai’den sonra ilk kez Fişekhane’de yer almaktadır. Bu lezzet durakları ise muhteşem gastronomi turunun yalnızca küçük bir bölümünü misafirlerine sunmaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…