Kategoriler
Emlak Haberleri

Büyükyalı projesi, farklı yaşamlara göre farklı stiller geliştirdi

Büyükyalı projesi, Özak GYO imzasıyla “yeni şehircilik” anlayışına uyum sağlıyor. Kapılarını açma hazırlığı içerisine girdiklerini belirten Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, İstanbul’un ilham olduğu proje hakkında tüm detayları verdi. Tarihten miras alan Büyükyalı, farklı yaşam tarzlarını bir araya getirecek ve birçok seçenekle alıcıları bölgeye adapte edecektir. Açık alanlarının genişliği ile dikkat çeken proje, denizin hemen kıyısındaki konumu ve doğal peyzaj alanlarıyla yeni dönemin konut arayışına cevap veriyor.

Büyükyalı projesi hakkında detaylı bilgiler

İstanbul’da “yeni şehircilik” modeline uyum sağlayan konut projesi Büyükyalı, alıcılara kapılarını açma hazırlığına girişti. Kentin “yeni yaşam merkezi” olması beklenen proje, farklı yaşam tarzlarına göre birçok seçeneği ortaya atıyor. Açık alanlarının genişliği, deniz kokusunu içinize çekebileceğiniz kıyıdaki konumu ve doğal peyzajı ile gönülleri fetheden yeni yaşam alanı, Özak GYO imzasıyla hayat bulmaktadır. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, proje hakkında tüm bilgileri paylaşmaktan memnun. Farklı yaşam tarzlarına hitap etmesi açısından seçenek bolluğuna kavuşturulan projede “yeni şehircilik” anlayışı var. Konumu bakımından dikkat çeken Büyükyalı; yeni dönemin konutta aranan tüm modellerini bir araya getirdi. Konutları, meydanları, restoran ve kafeleriyle çok konuşulacak olan yeni proje, birçok markaya ev sahipliği yapacak. Yeni nesil yaşam alanında merkez haline dönüşen proje, toplamda 111 dönümlük arazinin üzerinde yükselmiştir. Her ihtiyaca yönelik geliştirilen konutlar, 1+1 daire seçeneklerinden tercihleri alıcıları için açıyor.

Farklı yaşamlara göre farklı stiller

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, konut tiplerini 1+1’den başlatarak 5+1 plus, penthouse ve müstakil Loft evlerine kadar seçeneklerde genişleme yaptıklarından bahsetti. Fendi Casa ile dizayn edilmiş bloklarla birlikte farklı konseptlere imza atılan bin 500 konutta alıcılara birden fazla avantaj sunuldu. “İyi yaşam” felsefesiyle çıkılan yolda, yeni şehircilik anlayışını benimseyen Özak GYO; bu anlayışa bağlı kalarak öncelikle yaşam kalitesini arttıracak. Oluşan akımın doğrultusunda, “semt yaşamı”, “komşuluk kültürü”, “sosyalleşme olanakları” ve “nitelikli yaşam” gibi değerler yeniden tanımlandı. Yeniden tanımlanan değerler ise yaşam sakinleri için “her şey dahil” sisteme dönüştürülmesine karar verilmiştir.

Komşuların kişisel profillerini tanıyalım

Alıcılar konut projesinde bir araya geleceği kişileri tanımak istiyor. Bu nedenle Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, bizler için bu soruya şu şekilde yanıt verdi: “Proje; kültür, sanat, eğlence ve lezzeti bir araya getirerek, tarihi bir dokuda buluşturdu. İstanbul’un yeni yaşam merkezi olmaya hazırlanan projede şehircilik anlayışı aktiftir. Farklı yaşam tarzlarına hitap eden seçenekleriyle cazip olan yeni yaşam alanı, açık alanları, denizin hemen kıyısındaki konumu ve doğal peyzajı ile yeni döneme imza atıyor. Günlük yaşamda müstakil hayat konforunu tattıran konutlar, lüks ve konforu yaşamak isteyenler için idealdir. Ancak geleneksel aile yapısına sahip olan hane halkını da unutmamış, ailesi ile vakit geçirmekten keyif alanlar için, sosyal imkânlar tanımlanmıştır. Sağlıklı yaşamı tercih edenleri buluşturan yeni merkezde alıcı kesim yüksek oranda ailelerden oluşuyor.” Evlerinden çıkan konut sahiplerinin direkt olarak özel tasarım peyzaj alanlarına adım attığını belirten Akbalık; kişilerin spora gidebileceği veya tarihi bir mekânda havuza girebileceğini söyledi. Fişekhane’de kültür sanat etkinliklerinin öne çıkarılacağı süreçte, isteyenler sosyalleşmek adına arkadaşlarıyla yemek yiyebilir, arzuya göre kahve içebilirler. Tüm bunlarla birlikte her blok için oluşturulan sosyal alanlarda, çocukların doğum günlerine özel kutlama alanları hayata geçirilmiştir.

Projede akıllı ev sistemleri kullanıldı

Büyükyalı’da akıllı ev sistemlerine yer veren Özak GYO, teknolojinin günlük yaşama nasıl adapte olduğunu iyi biliyor. Hayatı kolaylaştıran ve zaman kazandıran bu uygulamalardan kendi müşterilerinin de yararlanmasını isteyen firma; konut sakinlerine güven aşılamaya devam etti. Yaşamın birçok alanında kolaylık kazandırması beklenen konutlarda yeni bir kurgu düzeni getirdiklerini açıklayan Akbalık, konut projesinin tarihi, peyzajı, konumu ve akıllı bina sistemleri ile yeni yaşam alanı sunduğunu aktardı. Projeye artı bir değer kattıklarından söz eden başkan, evdeki elektrik ve iklimlendirme sistemlerinin web girişi ile kontrol edilebileceğini söyledi. Ancak isteyenler cep telefonu veya tablete yüklenen uygulamalar üzerinden de evlerine ulaşım sağlayabilecek. Daire içlerinde herhangi bir tehlikeye karşı senaryo oluşturan firma, yangın alarmı veya yangın söndürme sistemleriyle kişileri birçok tehlikeden uzak tutuyor. Ayrıca evdeki su basma riskine karşı dedektörleri devreye alan sistem, açık kalan bir musluk veya tesisattaki bir su kaçağını tespit etmekte önemli işler yapmaktadır. Bu avantajların karşısında hırsızlık gibi evde istenmeyen olaylara karşı hırsız alarm sistemi mevcut konutların güvenliğini arttırıyor.

Fiyatlarda yükselme bekleniyor mu?

İnşaat malzemelerinin fiyat artışına bağlı olarak son 3 ayda fiyatların yükselmesi ciddi bir orana vardı. Bu durum karşısında özellikle yeni yapılmaya başlanan konut projelerinde fiyat artışları kaçınılmazdır. Önceden yapılıp bitirilen projelerde ise maliyetlerin düşük tutulması beklenirken, alıcıların bu fırsatlardan yararlanması doğal olacak.

Exit mobile version