Kategoriler
Dekorasyon Manşet

Cam balkona olan talep yüzde 92 arttı

Pandemi sürecinin sonunda alışkanlıkların değişeceği ve değişimin yurttaşların konut tercihlerine yansıyacağı belirtilirken eve yönelik verilen kararların sayısı, karantina günlerinde artıyor.

Pandemiden doğan gönüllü karantina ihtiyacı, çeşitli alışkanlıkları değiştirirken, yurttaşların cam balkona olan talebi de arttı. Armut.com tarafından aktarılan bilgilere göre 1 Nisan ile 19 Nisan arasındaki dönemde, bir önceki döneme göre cam balkona olan talep, yüzde 92 oranında artış gösterdi.

Hizmetlere çevrim içi olarak aracılık eden Armut, talebin en çok olduğu cam balkon tipinin, L balkonlara uyum sağlayan iki cepheli sistemin olduğunu kaydetti. Verilere göre; tek cepheli gömme balkonlara yönelik talep seviyesi ise ikinci sırada yer aldı.

Talep en çok İstanbul’dan

Mart ayının sonunda ve Nisan ayının başında gerçekleştirilen talepler karşılaştırıldığında cam balkon isteyenlerin çoğu İstanbul’da oturuyor. İstanbul’u Başkent, Ankara’yı İzmir takip ediyor. İzmir’i ise Bursa izliyor.

Vaka sayısı 3 hafta içinde düşüşe geçebilir

Geçtiğimiz cuma günü Bilim Kurulunun toplantısından çıkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “…bir hafta 10 gün içinde bir pik noktasına erişebileceğimizi görüyoruz. Ortalama dünya örnekleri ve Çin, Güney Kore ülkelerinden edindiğimiz bilgilere göre 2 hafta sonra plato olabileceğini, devamında 2-3 hafta içinde de düşeceğini düşünüyoruz. Bütün bunlar bizi rahatlatmamalıdır. Yeni bir dalga olmaması için vatandaşımız tedbirlerinden vazgeçmemelidir, biraz daha sabır diyoruz.” diye konuşmuştu.

Yeni koronavirüs vaka sayısı

Dünkü verilere bakıldığında test sayısında düşüş, yeni vaka sayısında artış görüldü.

Cumartesi gününde 40 bin 520 adet test yapıldığı belirtilirken 24 saat içinde vaka sayısı 3 bin 783 oldu. Sağlık Bakanlığının dün yayımlanan verilerine göre 35 bin 344 adet yeni test yapıldı. Yine 24 saat içerisindeki yeni vaka sayısı 3 bin 977 kişiye yükseldi. Bu süre zarfında Kovid-19 salgınından dolayı 127 kişi yaşamını yitirdi. Bin 523 kişi ise sağlığına kavuştu.

Toplam test sayısı

İlk vakadan bugüne kadar toplam 634 bin 277 kişiye test yapılırken 86 bin 306 kişide yeni tip koronavirüs tespit edildi. Yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 17 kişi olurken 11 bin 976 kişi ise iyileşti. Entübe durumundaki hasta sayısı toplam bin 31 kişi oldu. Yoğun bakımda yaşam savaşı veren toplam hasta sayısı ise bin 922 oldu.