Kategoriler
Emlak Magazin

Can Dündar orman alanını işgal etti

Can Dündar, Bodrum konumlu taş villasında kendi sınırları dışarısına çıktı. Verilen detaya göre, MİT TIR haberlerinden sonra hakkında başlatılan yargılama sonrasında yurt dışına kaçan ve ülkede firari konumunda bulunan Can Dündar’ın villası orman alanını işgal ediyor.

Can Dündar yaptırdığı villada ormanı işgal etti

Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil’in villasında yaşanan olumsuz süreç bir süredir gündemini korurken, ülkede firari konumunda bulunan Can Dündar’ın yaptırmış olduğu villada kaçak alan tespit edildi. Yapılan tespitler neticesinde ise bahçe duvarının orman alanını işgal ettiği görülüyor.

Cumhuriyet Gazetesi aracılığıyla yaptığı MİT TIR haberleri sonrasında hakkında yargılama kararı bulunan Can Dündar, apar topar ülkeyi terk ederek firari konumuna yerleşti. Bu sırada Bodrum konumlu villasının çevre alanında yapılan incelemelerde, Dündar’ın kaçak alan kullandığı ortaya çıkarıldı.

Bodrum’un Kumbahçe semtinde bulunan 1154 ada ve 4.pafdada yer alan deniz manzaralı villa, havuz bölümünün yapımı için kendi alanının dışına çıktı. Buna göre 27 metre genişletilen havuz alanı, ormanlık alan sınırlarını ihlal etti. Yapılan haberde ise deniz manzaralı villanın değerinin 5 milyon TL değerinde olduğu öğrenilirken, alan hakkında ilgili işlemler başlatıldı.

Yapılan işlemlerin Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başlatıldığı süreçte, Dündar’ın villası ormana 27 metre tecavüzlü olduğu ibaresi kullanılıyor. Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan mühendislerin tespitte bulunduğu alan hakkında harita ölçümleri yakın zamanda gerçekleştirildi. Bunun sonucunda ise kişinin kendi alanının dışına çıktığı ve ormana ait olan sınırları ihlâl ettiği görülüyor.

İşgal suç zabıt tutanağı ile gözetim altına alınan villada, önümüzdeki günler içerisinde yıkım gerçekleştirilecek. Süreç kapsamında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın işlemleri bitirmesini bekleyen, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü kendilerine ait olan orman alanını geri alacaktır.

Orman arazisini kendi alanı olarak kullandı

Can Dündar kendine ait villa için orman alan sınırlarını ihlal etti. Yapılan tespitlerde ise ruhsata aykırı olan sınır ihlalinde, 27 metre orman alanının işgal edilmiş olduğu ortaya çıkarıldı. Orman arazisinin duvar ile çevrelendiği alanın, kişinin kendi villasına kattığı görülmekte. Aynı zamanda villaya kaçak eklenti olarak havuz dahil edilmiştir.

Kişinin eşi Dilek Dündar ile ortak tapuya sahip oldukları villada firari sanık, yakın zamanda yapıyı satma girişiminde bulundu. Orman alanı sınırlarını işgal eden sürecin ise bu şekilde tespit edildiği bilgisi verildi. Sanatçı Gülriz Sururi’den satın alınan 3 katlı taş yapı villanın satışı için kişi, 2018 tarihinde Berlin Noteri Torsten Körster kanalı sayesinde, 18 Temmuz 2018’de 6451/18 sayılı kanun kapsamında vekâlet verdi. Verilen vekâlet sonrasında ise villanın 3 kişiye satışının gerçekleştirilmesi için Bodrum Tapu Müdürlüğü’ne başvuruda bulunuldu. Ancak tapu müdürlüğünde ortaya çıkarılan alan işgali sonrası savcılık araştırması başlatıldı.