Kategoriler
Toki Haberleri

Çatalca’da Millet Bahçesi projesinde temel atma töreni yapıldı

Çatalca’da Millet Bahçesi için temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum burada projeye dair önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, küçük büyük ayırt etmeksizin tüm Çatalcalıları bir araya getirecek olan Millet Bahçesi’nin vatandaşlara birçok alan kazandıracağından söz etti. Çocukların eğlenebileceği oyun alanlarından biyolojik göletlere varan seçeneklerin yer aldığı bahçede Türkiye’de çok sevilen Millet Kıraathanesi’ne de yer verilecek.

Çatalca’da temel atma töreni

Çatalca’da Millet Bahçesi Projesi için harekete geçildi. Temel atma töreninin gerçekleştirildiği alana gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum günün ilgi odağını oluşturdu. Burada konuşma yapan Kurum, “Millet Bahçesi bizim en önemli göstergemizdir” dedi. Tasarımda yürüyüş yollarının eklendiği bahçede çocukların eğlenebileceği alanların yanı sıra, biyolojik göletlerin varlığı dikkat çekiyor. Oyun alanlarında yer alan salıncaklar, kaydıraklar tüm küçükleri mutlu etmekte iken, Millet Kıraathanesi büyükleri bir araya getirecek. Parkın bir diğer özelliği ise gençlerin derslerini çalışabilecekleri alanlara sahip olması. Bu sayede Çatalca halkı için birçok yönden kazanç sağlanmış sayılıyor.

Katılımcılar arasındaki önemli isimler 

Temel atma törenine katılan bir diğer önemli isimler arasında, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Uner ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut’ta bulunuyordu. Projenin 46 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edileceği bilgisinin ardından engelli vatandaşların isteklerinin gözetildiği belirtildi. Vatandaşların yürüme mesafesinde bulunan bahçe projesi Türkiye sınırlarını aşarak tüm dünyaya örnek olmaya devam ediyor. Kişi başına kullanılabilir alan bakımından 15 metrekare sınırı bulunan vatandaşların arasında engelli bireyler unutulmadı. Engellerin ortadan kaldırıldığı Çatalca’da projenin turizm ve spor etkinliklerinde de hizmet vereceği konuşuluyor.

Millet Bahçesinin içerisinde neler var?

Çatalca’da Millet Bahçesi töreninde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un vermiş olduğu bilgilere dayanarak şunları söyleyebiliriz: Projede halkın hizmetine açık olması beklenen bisiklet yolları, yürüyüş yolları, bank istasyonları, biyolojik göletler, oyun alanları, Millet Kıraathanesi, koku, renk ve su bahçeleri bulunmaktadır. Ayrıca turizm ve spor organizasyonlarında bölgenin kullanıma açılması beklenirken, sokak hayvanlarının bakımlarının yine park içlerinde sürdürülmesine karar verildi. Kurum, ataların yaralı göçmen kuşları için dünyadaki ilk leylek hastanesi olarak bilinen Gurabanei Laklakanı kurduklarını ve bu maksatla yola çıktıklarından bahsetti. Canlıların korunduğu alan içerisinde kuş evleri önemli bir ayrıntıdır.

Gençler unutulmadı

Genç bireylerin sağlıklı yaşamda aktif kalabilmeleri adına futbol, basketbol, voleybol, tenis, okçuluk ve binicilik gibi ata sporlarının benimsendiği alanlar yaratılacak. Bu sayede belirli bir ilgi alanı oluşturulacak olan gençlerin topluma kazançları da olacaktır. Millet Bahçesinin detaylar bakımından ihtiyaçlara yönelik hayata geçirileceği bilgisini öne çıkaran Bakan Kurum, yaşlı, genç, çocuk ve engelli kardeşleri için güzel dileklerde bulundu.

Benzer haberlere göz atmak için tıklayınız.