Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

Cebeci Millet Bahçesi’nin ihalesi tamamlandı; sırada çalışmalar var

Cebeci Millet Bahçesi’nin ihalesini tamamlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı, saha içi çalışmaları başlatıyor. Konuya dair açıklama getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Başkent Ankara’nın merkezine konumlandırılan bahçe projesi yeşil alanlarının bolluğu ile Ankaralılara nefes aldıracak” sözlerinde bulundu.

Cebeci Millet Bahçesi’nin ihalesi tamamlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fikir babalığını üstlendiği Millet Bahçesi Projeleri, Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilecek. 81 milyon metrekarenin bahçe projesi için kullanılacağını aktaran Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; 22 il bazında ekolojik koridor projelerinin merkezine Ankara’yı aldıklarını belirtti. Ankara’da hayat bulması beklenen Cebeci Millet Bahçesi’nin ihale sürecini başarıyla tamamlayan yetkililer, inşa çalışmalarını başlatıyor. Yalnızca Ankara’da 4 milyon metrekare büyüklüğüne sahip bahçe projesi gerçekleştirilirken, projede beklenen Cebeci Millet Bahçesi kısmı için hareket kazanıldı. İlk belirlenen hedefler doğrultusunda Ankara’nın hizmetine sunulması kararlaştırılan yeni bahçe, vatandaşlara gri betonların arasında nefes aldıracak. Kurum’un verdiği son bilgilerde, Akyurt Millet Bahçesi’nin 130 bin metrekarelik alanda hayata geçirildiği öğrenildi. İlk fidanın toprakla buluştuğu millet bahçesi için geri sayımı başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bitişteki hedef süreyi 2021 yılının ortası olarak gösteriyor.

Riskli alanlarda deprem olasılığına karşı dönüşüm

Bakan Kurum; geçtiğimiz ekim ayında önce Ankara, daha sonra tüm Türkiye’nin simgesi olması beklenen Saraçoğlu Mahallesi’ni Koruma, Yenileme ve Yaşatma Projesi’ni başlattıklarını bildirdi. Oluşturulan hedefleri göz önüne alarak ‘Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm’ başlığı altında yola çıkılan Ankara’da, 21’i riskli, 33’ü rezerv yapı alanı olmak üzere tespiti yapılan alanlarda dönüşüm projelerine imza atılacak. Altındağ Cinderesi Kentsel Dönüşüm konutları için yıl içinde temel atma töreninin hep birlikte gerçekleştirdiğimizi söyleyen Kurum, dönüşüm projesinde beklenen coşkuyu yakaladıklarını söylüyor. Yine Ankara’da inşa edilen 91 bin konutun dar gelirlilere teslim edilmek üzere hayat bulduğu öğrenilirken, 12 bin 500 yeni sosyal konutun da yeni yeni yükseldiği belirtildi. Ankara’da, “Eski Ankara” adı ile bilinen Altındağ’ın tarihini koruyarak, kültürünü daima yaşatacak projeleri ön plana alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu kapsam altında yenileme projesini devreye soktu. Ankara Kalesi’nden başlanılan dönüşüm süreci, Hergelen Meydanı ve Ulusta’ki Yahudi Mahallesi’ne kadar yayılacak.

Mavi ve yeşil bir Ankara için hedef 2023

Bakan Murat Kurum, Ankara’ya değer katması beklenen projeler hakkında detaylı bilgiler verdi. İmrahor Millet Bahçesi’nden başlatılan çalışma alanları, Eymir Gölü, Gölbaşı Millet Bahçesi, Mogan Gölü ve Gölbaşı Arboretum alanı diye devam etmektedir. Yeşil koridoru Ankara’nın güneyine taşıyan Millet Bahçesi Projeleri, 2023 yılından itibaren Ankara’ya yeni renkler katacak. Gölleri ve akarsuları ile ‘mavi bir Ankara’ için yola çıkılan plan tasarımlarında yeşil alanların ekolojik koridor oluşturacağından söz edildi. Murat Kurum tarafından bu yeşil alanlara, ‘yeşil Ankara’ tanımı yapılıyor.

Exit mobile version