Kategoriler
Güncel

Çeşme’de gelişen turist akını kiralık villa, müstakil ev ve otelleri doldurdu

Çeşme’de doluluk oranı yüzde 100’ü buldu. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, ilçeye olan seyahatlerin yılbaşı nedeniyle arttığını söyleyerek bu oranın yüzde 100’e ulaştığını açıkladı. Turistik ilçede yılbaşı akşamının daha güvenli geçirilmesi adına İzmir’den ek bir jandarma ve polis ekipleri getirildi.

Çeşme’de nüfus patlaması yaşandı

Covid-19 nedeniyle yılbaşı kutlamalarının sosyal izolasyon kapsamı altında kutlanabileceğini açıklayan Sağlık Bakanlığı’na karşı vatandaşlar yeni seyahat rotalarını seçti. 4 günlük sokağa çıkma yasağının 31 Aralık 2020’de başlayacağı bilgisiyle hareket edenler, İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’den rezervasyon yaptırdılar. Yılbaşı nedeniyle daha önceki yıllarda en kalabalık ilçeler arasındaki yerini koruyan Çeşme’nin 44 binlik nüfusu bu yıl artışa bağlı olarak 200 bine ulaştı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, yeni yıl kutlamalarının kurallar gereği sürdürüleceğini, aksi takdirde müdahale edeceklerini belirtmişti. Yılbaşı nedeniyle gerekli önlemlerin yerel yönetimlerce alındığı ve genişletildiğini aktaran Demir, “Bu doğrultuda jandarma ve emniyet hem konuklara hem de işletmelere gerekli uyarılarda bulunmuştur” dedi.

Sosyal izolasyon kurallarına dikkat edildi

Restoranların kapalı olduğu yılbaşı akşamı, otellerde herhangi bir eğlenceye yer verilmemiştir. Evlerde, sokaklarda, kiralanan villalarda ya da müstakil evlerde hiçbir eğlencenin yapılamayacağının altını çizen Demir, yüksek sesli müzik olduğu alana müdahile edileceğini söylemişti. Emniyet ve jandarma kontrollerinin güçlendirildiği Çeşme’de kalabalık nüfus 31 Aralık akşamı kontrol altına alındı. Yazlıkçı misafirlerin yıl boyu konaklamaya devam ettiği süreçte artan güvenlik tedbirleri yılbaşı nedeniyle üst seviyelere çıkarılmış; yüzde 100’ü bulan nüfusa karşılık ilave ekipler gelmiştir. Yılbaşı nedeniyle doluluk oranının kaldırılamadığı turistik ilçede gelenler için yer bulma sorunuyla karşılaşıldı. 28 bin yatak kapasiteli bölge pandemi nedeniyle yaklaşık olarak 4 bin yatak hizmeti sağlayabiliyor. Kış nüfusunun 44 bin olduğu Çeşme’de bu oran yaz aylarında 1 milyon turisti bulmakta. Fakat kış aylarında böylesine bir yükseliş, nüfusun 200 bine ulaşmasına neden olmuştur.

Seyahat eden yer bulamaz

Yılbaşını değerlendirmek isteyen vatandaşların ilçeye akın etmesiyle birlikte konaklayacak alan kalmadı. Bunun üzerine ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, kişilere Ildırı, Ovacık ve Çiftlik köyüne kadar tüm evlerin kiralandığını hatırlatıyor. Kalan evlerin yılbaşı ya da hafta sonu için kiralandığı bilinirken; şimdilerde yılbaşı ya da hafta sonunu değerlendirmek için gelme arzusu taşıyanlar ev bulamayacaktır.

Güncel haberlere göz atmak için tıklayınız.