Kategoriler
Emlak Haberleri

Çeşme’de pandemi etkisi nüfus artışına neden oldu

Çeşme’de sosyal izolasyon sürecini korumak isteyenler tarafından nüfus artışı yaşanıyor. Gayrimenkul PR şirketinin aktarmış olduğu bilgilere göre resmi nüfusu 45 bin olan Çeşme’de şu an yaşayan kişi sayısı 200 bini bulmaktadır. Yerleşik hayata geçmeye başlayan yazlıkçılar ilçede konut projelerine ihtiyacı yeniden hatırlatıyor.

Çeşme’de nüfus patlaması

Resmi kayıtlara göre nüfusu 45 bin olan Çeşme’de yerleşik hayat anlayışı sayının 200 bine yükselmesine neden oldu. Pandemi dönemi boyunca kendilerini koruma altına alan birçok insanın seyahat ettiği yaz ayları bölge üzerinde kalıcılığı sağladı. Uzaktan çalışma modeline geçen firma çalışanları metropol yaşamına dönmeme kararı verdiklerinde aileleriyle birlikte yeni konut arayışına girdi. Gayrimenkul PR şirketi, ilçe üzerindeki konut projelerine ihtiyaç doğduğunu söyleyerek, mevcut gayrimenkullerin değerinde artış gözlemlendiğini aktardı.

Daha fazla insan gelebilir

İzmir merkezli dijital pazarlama şirketi Gayrimenkul PR tarafından yapılan açıklamada nüfus artışı dikkat çekiyor. Pandeminin insan yaşamında birçok anlayışı değiştirdiği son günlerde yazlık alanlarda kalıcılık oranı arttı. En son Kuşadası’nda nüfus artışına bağlı gayrimenkul fiyatlarının yükseldiğine dikkat çeken emlak danışmanları şimdilerde Çeşme’yi konuşuyor. Hızın bu şekilde devam etmesi üzerine sonbaharda yazlık alanlara seyahat eden daha fazla kişinin olması beklenirken, nüfus artışı konut açlığını bastıramayacak bir hale gelecektir.

Arzın önemli bir bölümü yalnızca yaz ayında tüketilirken, dört mevsim için yaşam olanaklarının oluşturulması adına yeni projeler ortaya atılmalı. Uygun fiyatlardan satışa sunulan alternatif konut projeleri ise bölgedeki ihtiyacı bir nebze de olsun dindirebilir.

Finansal performansın yönetimi doğru olmalı

Şirket, inşaat firmalarına ve mülk sahiplerine seslenerek kira ve satış gelirleri bakımından birtakım önerilerde bulundu. Finans performansının doğru yönetilebilmesi adına yapılan önerilerde, Çeşme’de üst gelir grubuna yönelik pazarlama süreci dikkat çekiyor. Klasik emlakçılık modelinin ekonomik yönden katkı sağlamadığının altı çizilirken, ilan girip, branda asıp müşterilerin ayağa kadar gelmesi beklenmemeli.

Gayrimenkulde mevsimsel değişiklik yaşandığını vurgulayan Gayrimenkul PR, daha fazla müşteri potansiyelini yakalamak için alternatif pazarlama yöntemlerinin geliştirilmesini söylüyor. Daha fazla talep artışına neden olacak dijitalleşme süreci çağa ayak uydurabilenler sayesinde ekonomide yeni gelişmeler sağlayacaktır. Bu nedenle en değerli yöntemin advertorial pazarlama olduğu bilinmeli. İnşaat firmaları ve mülk sahiplerinin yeni pazarlama sürecine dahil edilmesi ise karlı kazançların kapısını açmaya yarar.