Kategoriler
Emlak Haberleri

Çeşme’den taşınmaz alacaklar kötü kokuya dikkat!

Gayrimenkul PR, Çeşme’den gayrimenkul satın alacakları uyardı.

Ege Bölgesi’nin yatırım yapmak isteyen ve huzurlu tatil yapmak isteyenler tarafından tercih edilebilirliği arttı. Özellikle pandemi döneminde uzaktan iş ve eğitim modellerine geçilirken yurttaşlar, kendilerini güvende hissedecekleri huzurlu bir yaşam aramaya başladı.

Türkiye’deki yazlıklara olan ilgi, kış ayları için de artarken Muğla’nın Bodrum ilçesinin yanı sıra İzmir ili genelinde, tercih edilirlik bakımından Çeşme ilçesi, revaçta. Her bütçeye uygun seçenek sunan Çeşme ilçesi, yılın dört mevsimi için konaklama seçenekleri sunarken ilçeden taşınmaz satın alacak olanlar, nelere dikkat etmeli? Gayrimenkul PR, Çeşme’den konut alacakların araştırması gereken konuları analiz etti.

Bölgenin altyapısı önem taşıyor

Gayrimenkul PR, bölgeden taşınmaz satın almayı düşünenleri, altyapı konusunda uyardı. Halkla ilişkiler şirketi, Çeşme’nin çoğu bölgesinde altyapısı olmayan yerlerin olduğunu dile getirerek bu bölgelerde, konutların altında pis su atıklarının toplanması için foseptik çukurunun açıldığını kaydetti.

Bölgedeki mülk sahiplerinin zaman zaman vidanjör çağırarak, biriken pissu atıklarını çektirmek zorunda kaldıklarını belirterek bu durumunda gayrimenkul sahiplerine maliyet getirebileceğini bildirdi.

Bu işin zahmete de yol açtığını dile getiren Gayrimenkul PR firması, etrafta oluşan kötü kokulara da işaret ederek “Altyapısı olmayan bölgeden gayrimenkul alacaksanız, atıkların nasıl bertaraf edildiği konusunda teknik bilgi almalısınız” tavsiyesinde bulundu.

Yönetmeliklere aykırı çok sayıda yapı stoku

Gayrimenkul PR, ilçenin kıyı şeritlerinde, yönetmeliklere uygun durumda olmayan çok sayıda yapı stokunun bulunduğunu bildirerek bu yapıların site şeklinde olduğunu ve dönemin inşaat teknolojisiyle yapıldığını kaydetti.

Bu yapıların yaşının 30’dan fazla olduğunu kayda geçen Firma, “Olası depremde bu gayrimenkullerin direnci kuşkulu konumdadır.” ifadesini kullandı.

Gayrimenkul PR uyardı: Yeni konutlara dikkat!

Yapımı 30 yıldan fazla olmuş konutların yanı sıra 2007’den sonra inşa edilmiş durumda olan gayrimenkullerde de dikkat edilmesi gereken hususların olduğunu ifade eden Şirket, bu yapıların inşaat malzemesinin kalitesinin yanı sıra inşaatı yapan firmanın bilinirliğinin önemsenmesi gerektiği konusunda uyardı.

 

Exit mobile version