Kategoriler
Güncel Proje Haberleri

Ceyhan Devlet Hastanesi hizmet hayatına başladı

Ceyhan Devlet Hastanesi vatandaşlara sağlıkta daha iyi bir hizmet verebilmek için açılışını yaptı. Son teknoloji cihazlarıyla donatılan hastanenin, Eylül ayı sonunda tam kapasiteli hizmet hayatına geçiş yapması bekleniyor. Hastanede tedavisi devam eden hastalara ziyarette bulunan Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, yatak kapasitesinin arttırıldığından bahsetti.

Ceyhan Devlet Hastanesi açılışını yaptı

Adana ilinin Ceyhan ilçesinde yer alan Ceyhan Devlet Hastanesi nihayet beklenen açılışı gerçekleştirdi. Yakın zamanda tam kapasiteli hizmet vermeye başlayacak olan hastanenin şimdilerde birkaç hastanın tedavisini üstlendiği görülüyor. Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz tarafından ziyaret edilen hastalar, Eylül ayı içerisinde tüm birimlerden hizmet alabilecek.

Aynı zamanda 35 yatak daha getirilerek hastanenin yatak kapasitesi 285’e çıkarıldı. Böylece günden güne genişleyen hastanenin sağlıkta önemli bir yeri olacaktır. Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz nezdinde ziyarette bulunan diğer isimler; AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı Muhammed İslam Bünül, Ceyhan İlçe Sağlık Müdürü Hürrem Cebeci, Ceyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Barış Kartal oldu.

Yeni hastane devrim niteliğinde

Kaymakam Yılmaz, Ceyhan Devlet Hastanesi için iyi dileklerde bulunuyor. Tüm hemşeriler adına hayırlı olmasını dileyen Yılmaz, açılış gününün oldukça özel olduğundan söz etti. Çok sevinçli ve mutlu olduğunu dile getiren ve bunu göstermekten çekinmeyen kaymakamın personellere de başarılar dediği gözlerden kaçmamıştır.

Eylül ayının sonuna kadar 10 bloktan oluşması beklenen hastane, kent geneline yayılan diğer hastanelerin ilgili birimlerini bünyesine katacak. Böylece vatandaşlar sağlık hizmetinden yararlanmak adına yalnızca Ceyhan Devlet Hastanesine gelebilir. Tam hizmet sistemine yakında geçmesi beklenen hastane hakkında açıklamada bulunan AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı Muhammed İslam Bünül, şunları söyledi:

“Son dönemde hükümetimiz tarafından yapılan sağlık yatırımlarına Ceyhanımızın da eklenmesiyle yıllardır bekleyen hastanemiz hemodiyaliz bölümü açılmıştır. Yalnızca jeneratör eksikliği ve Covid-19 salgını nedeniyle gecikme yaşayan açılış tarihi, yakın zamanda tamamlanacak. Hemşerilerin arttırılan hekim kadrosu ve yatak sayısıyla eksiksiz bir şekilde hizmet alması sağlanacaktır. Hükümetimiz döneminde yapılan yatırımlarla birlikte Türkiye’de yatak ve doktor ile yoğun bakım yatağı sayısında üstünlük kuruluyor.”

Gelişmiş ülkeleri arkamızda bıraktık

Ülke genelindeki son gelişmeleri gelişmiş ülkelerin sağlık sistemleriyle kıyaslayan Bünül, pandemi döneminde en iyi hizmetin Türkiye’de olduğunu belirtti. Sistemleri çöken gelişmiş ülkelerin karşısında sağlam durmayı başaran ülkemiz, üstünlük bakımından her türlü avantaja sahiptir. Özellikle arttırılan hekim kadrosu ve yatak sayısı sayesinde eksiksiz hizmet alınmış, üstünlük kurulmuştur. Avrupa ülkelerinde insanların hastane koridorlarında yetersiz müdahale sebebiyle öldüğünü hatırlatan Bünül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sağlıkta devrim yapıldığını açıkladı.