Kategoriler
Gündem

Çin’den hayvan ürünleri ithalatı durduruldu

Çin’den dünyaya yayılan ve çok sayıda insanın ölümüne yol açan yeni tip koronavirüs sebebiyle Türkiye’nin Çin ithalatı durduruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’den hayvan ve hayvansal ürünlerinin ithalatının geçici olarak durdurulduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye’de salgın nedeniyle muayene edilen kişiler hakkında açıklamada bulunan Koca, “Zekai Tahir Burak Hastanesinde takip edilen 61 kişiden alınan ikinci numuneler de negatif çıktı.” diye konuştu.

Çin vatandaşları izinli

 “Çin’den her türlü canlı cansız hayvan hayvansal ürünlerin ithalatını geçici olarak durdurma kararı alındı.” diyen Bakan Koca, görev yapmaya gelen Çin vatandaşlarının 14 gün süreyle izinli sayıldıklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çin Büyükelçiliğine resmî yazı göndererek Türkiye’ye çalışmaya gelen Çin vatandaşlarının 14 gün süreyle izinli sayılması, belirti ve bulgular açısından takiplerinin yapılması ve Sağlık Bakanlığının izniyle çalışmaya başlamaları hususunu bildirdik.” dedi.

Ekipmanlar azalıyor

Dünya yeni tip koronavirüs hakkında konuşurken küresel çapta acil durum ilan eden Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) yeni bir açıklama geldi. İHA’nın haberine göre; DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “2019-nCoV” salgını sebebiyle koruyucu ekipmanlarının küresel çapta azaldığını ve dünyanın ekipman problemiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Çözüm için çalıştıklarını duyuran Ghebreyesus, “Dünya tahmin edebileceğiniz gibi koruyucu ekipman sıkıntısıyla karşı karşıya.” dedi. Koronavirüs salgını, çok sayıda ülkeye yayılırken özellikle Çin’de koruyucu maskelere olan talep arttı. Özel kıyafet, maske, eldiven ve diğer koruyucu ekipmanların sayısı gitgide azalıyor.

Çinli doktora yas

Virüs yayılmadan önce onu keşfetmesiyle kahraman ilan edilen Çinli doktor Li Wenliang, hastalığı tedavi etmeye çalışırken koronavirüs hastalığını kaptı. Hürriyet’in haberine göre Doktor Wenliang yaşamını yitirdi. Vatandaşlar, 34 yaşında yaşamını yitiren doktor için hastanenin önüne çiçek bırakıyor.