Kategoriler
Dekorasyon Ekonomi

Coronavirüs ev dekorasyon ve gayrimenkul ilişkisi

Coronavirüs (covid-19) salgın hastalığı tüm dünyada başlıca ekonomi olmak üzere pek çok sektörde adından söz ettiriyor. Son araştırmalar neticesinde dünya genelini kapsamında emlak konutlarında belli oranda kayıplar yaşanırken, ev dekorasyonuna olan ilgide artış gözlemlendi. İnsanların eve kapanmasının ardından doğa ile baş başa kalan hayvanlar şehirlerde buluşmaya başlarken; insanlar yüzlerini kendi evlerine dönmek durumunda kaldı.

Çoğu insan sosyal izolasyon gereği uyum sağladıkları ev ortamında dekorasyonunu gözden geçirmeye başlıyor. Bunun sonucunda ev dekorasyon ürünlerinde satışların dijital ortamda yüksek oranda arttığı verilerle ortaya çıkmakta. Birçok çeşidi barındıran online siteler bu sürecin en büyük kazananı olacağa benziyor.

Global Ev Dekorasyonu Pazarı 2018 yılında yüzde 6,8 gelir sağlamış ve bu gelirin 2026 yılına gelindiğinde daha yüksek oranlarda görünmesi beklenmekte. Pandemi ilan edilen hastalık büyük bir kesimi zarara uğratırken, diğer bir kesimin gelirinde artışlar meydana geldi. Ortaya çıkarılan rapor piyasa liderleri tarafından düzenlemiş olup piyasadaki olağanüstü durum analiz edilmiştir.

Ev dekorasyonundaki artış yeni bir trend olarak yükselmekte. Çoğunlukla ev ve gayrimenkul satışlarını sağlayan dekorasyon ürünleri büyük bir pazarı içerisinde barındırıyor. Ekonomide artış ve gelirdeki yükselmeyi beraberinde getiren ev düzenlemesi, yaşam standartlarını da arttırmaktadır.

Coronavirüs dünya ekonomisini genişletiyor

Konut sektöründeki dünya genelinde artışı sağlayacak olan ise coronavirüs nedeniyle tüketicilerin isteklerinin değişmesi. Tüketiciler sosyal izolasyon süreci içerisinde evi ile meşgul olmuş ve dekorasyon ürünlerinin trend hale gelmesini sağlamıştır. Bu pazarın genişlemesi neticesinde ise konut sektörü pazarında iyileşmeler bekleniyor. Yaratıcı ve yenilikçi mobilyalara olan ilgi aynı zamanda katlanabilir, sağlıklı ve pratik mobilyaları da ön plana çıkarmaktadır. Kompakt ürünlerdeki tercihin artması depolama kolaylığını da gözler önüne serdi.

Çevre dostu olarak bilinen ürünlerde tüketicilerin istekleri doğrultusunda artışa neden oldu. Yatak odası ürünleri, banyo, dış ve iç mekan gibi alanlarda artık çevre dostu ürünlere yer veriliyor. Çok işlevli olarak kullanılan mobilyalar çarpıcı bir şekilde yükselmeye devam ederken birçok ham maddeye ise elveda denildi.

Çevrimiçi ve çevrimdışı olarak satışa sunulan ev dekorasyon ürünleri, sosyal şartlar gereği satışlarda yüksek grafik değerlerine sahip oldu. Özellikle çevrimiçi sağlanan hizmetlerde kapıya kadar getirilen ürünlerde birçok indirime gidiliyor. Ayrıca internet sitelerinde yer alan yoğun kampanyalar sonucunda insanların dikkatini çekmeyi başardı. Bu sürecin küresel ev dekorasyon pazarında büyümeye gidileceği çok açık olarak görülmekte. Şimdilik uzmanlar tarafından Asya Pasifik bölgesinin küresel anlamda ev dekorasyon pazarında bir numara olması bekleniyor. Pazardaki liderlik konumunu ise kentleşme ve bölgedeki yaşam tarzının değiştirmesi olarak gösterilmekte.

RAPOR KAPSAMI-Ev Dekorasyonu Pazarı

Global Ev Dekorasyonu Pazarı, Ürün Türüne Göre

Mobilya, tekstil ve zemin kaplamaları ön sıralarda yer almakta.

Global Ev Dekorasyonu Pazarı, Uygulamaya Göre

Ticaret sektörü olarak bir numarada görünüyor.

Dağıtım Sektörüne Göre Konut Sektörü Global Ev Dekorasyonu Pazarı

Çevrimiçi satın alımlar, çevrimdışı satışlardan önce gelmektedir.