Kategoriler
Ekonomi Gündem

Cumhurbaşkanı’ndan Volkswagen firmasına jest

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 parti yöneticilerinin arabasını Volkswagen (VW) ile değiştirilmesi talimatını verdi. Erdoğan, bundan sonra kamuda da VW‘nin Passat model araçlarının kullanılmasına özen gösterilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fabrika için Türkiye’yi tercih eden Almanyalı Volkswagen firmasına jest yaptı. Parti yöneticileriyle bir araya gelen Erdoğan’ın 19 parti yöneticilerinin Audi marka makam arabasını VW’nin Passat modeliyle değiştirilmesi talimatını verdiği belirtildi.

VW, Manisa’daki otomotiv fabrikasını 943,5 milyon lira değerindeki yatırım ile kuracak. Almanyalı otomotiv firmasının fabrikasının 2022 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Köklü firmanın kuracağı fabrikada yılda 300 bin adet otomobil üretilebileceği konuşulurken fabrikada çalışacak beş bin kişinin istihdamı için konut planlamalarına başlandığı belirtiliyor. Manisa’da yer alacak fabrika, ağırlıklı olarak, Passat model araçları üretecek.

Habertürk gazetesinden Saliha Çolak’ın haberine göre MYK toplantısından sonraki yemekte, Cumhurbaşkanı Erdoğan Volkwagen firmasının Manisa’daki yatırımın önemine değindi. Erdoğan, “Araçları Passat yapalım.” dedi. Kurulacak fabrikanın diğer yabancı sermayelerin Türkiye’de yatırım yapması açısından olumlu bir imaj yaratacağını ifade eden Cumhurbaşkanı, kamuda kullanılan araçlarda da Passat tercihinin öncelik olmasını istedi.

“Sizin taksilerin tamamını Volkswagen‘a çeviririz”

Gazeteci Fatih Altaylı’nın Habertürk’teki köşesinde yer alan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taksicilere “Sizin taksilerin tamamını Volkswagen‘a çeviririz.” sözünü verdi. Taksiciler Esnaf Odası Yönetimi ve Başkanları Eyüp Aksu ile iletişime geçen Erdoğan’ın, Almanyalı otomotiv firmasının fabrika haberini verdikten sonra “Bu yatırımdan sonra biz de sizin taksilerin tamamını Volkswagen’e çeviririz. Sizin için özel bir model üretmelerini isteriz.” sözlerini kullandığı ileri sürüldü.

Dünya liderleri hangi markaları kullanıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mercedes’in S600 modelini kullanıyor. Birleşik Krallık’ın Başbakanı Boris Johnson ise Jaguar’ın XJ modeliyle seyahatlerini gerçekleştiriyor. ABD Başkanı Donald Trump’a Cadillac’ın The Best modeli emanet edilirken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’de ise Aurus Senat’ın L700 modelini kullanıyor.