Kategoriler
Emlak Haberleri

DAP Yapı 58 bin kişinin görüşünü alarak sağlıklı evler tasarladı

Kendi bünyelerinde oluşturdukları Sağlık Kurulunun yanı sıra 58 bin kişinin görüşünü alarak sağlıklı eve dair beş kriter geliştirdiklerini belirten DAP Yapı, bu kriterler doğrultusunda proje geliştirdiklerini kaydetti.

Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Çavuşoğlu, pandemi sürecinde tüketicilerin konut tercihinin değiştiğini dile getirdi. DAP Yapı Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Çavuşoğlu “1999 depremi gayrimenkul geliştiricileri için bir milat oldu. Bütün geliştirilen gayrimenkuller deprem kriterlerine göre yapıldı. Pandemi sonrası ise yeni kriterler ortaya çıktı. Bizlerde bu süreç içerisinde sağlık kurulu oluşturduk, ‘sağlıklı evler’ tasarladık.” ifadelerini kullandı.

DAP Yapı, sağlıklı ev kriterleri kapsamında Ormanköy Çekmeköy projesini açıkladı.

Arsasının büyük kısmı koru alanı

Sağlıklı ev konseptiyle hayata geçirilecek Ormanköy Çekmeköy projesinin 80 dönümlük arsa alanının 60’ı doğal koru alanlarından oluşuyor. DAP Yapı‘nın imzasının bulunduğu projedeki koru alanlarında büyük bir gölet yer alıyor. Göletin içerisinde ise binlerce su bitkisi yetiştiriliyor.

Karacalar için koru alanının da bulunduğu proje, atlar için koru alanını da taşıyor. Alabalık gölünün de tasarlandığı projede açık hava sineması ve konser alanı, konut sakinlerinin oluyor. Anadolu Yakası’na konumlandırılan projenin yaklaşık 3 bin metrekare büyüklüğündeki etkinlik alanının yanı sıra yarı olimpik havuzu da mevcut durumda.

“Eksiklikleri fark ettik”

Pandemi dönemiyle beraber insanların n bahçeli, balkonlu, doğa ile iç içe evlere yöneldiklerini belirten Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Çavuşoğlu, “Önceden evler yaşam alanı olmaktan ziyade, dinlendiğimiz ailecek bir araya geldiğimiz yerler haline gelmişlerdi. Fakat pandemi döneminde evlerimizdeki eksiklikleri fark ettik. Balkonlar küçük gelmeye başladı. Temiz hava almak için bahçemizin olmadığını anladık. Bu süreçte insanlar internet üzerinden hemen bahçeli, balkonlu doğa ile iç içe olan evler aramaya başladı.” diye konuştu.

Bahçeli evler “güzel bir yatırım aracı”

Sağlıklı evlerin yatırımcılar için kazanç kapısı olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, birçok araştırmanın ise pandemi dönemindeki bahçeli evlere olan talebi yüzde 233 oranında artırdığını kaydetti. Araştırmaların tüketici tercihinin hem doğayla iç içe hem de şehir merkezine yakın evlere yöneldiğini belirten Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Çavuşoğlu, öte yandan bu evlerin prim potansiyelinin 2 ya da 3 kat fazla olduğunu söyledi.

Genel Müdür Yardımcısı Çavuşoğlu “Sağlıklı evler insanların hem keyif ile yaşayacağı hem de kazanç elde edecekleri güzel bir yatırım aracıdır. Şu an yaklaşık 200 bin metrekare üzerinde bu projeyi geliştiriyoruz. Şu an içerisinde bulunduğumuz alan ise 80 bin metrekarelik yaşam vadisi olarak adlandırdığımız bir yer, bu yerde yaklaşık 6 bin metrekare büyüklüğünde açık ve kapalı alana sahip bir satış ofisi tasarladık. Pandemi döneminde birçok araştırma bunu gösterdi ki bahçeli evlere talepler yüzde 233 arttı. Bu da İnsanların şehir merkezlerinde bulunan aynı zamanda doğa ile iç içe olan evlere yöneldiği gösteriyor. Aynı zamanda vatandaşların tercih ettiği bu evlerin prim potansiyeli iki üç kat daha fazla” diye konuştu.

DAP Yapı sağlıklı ev için gereken 5 kriteri açıkladı