Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

DAP Yapı sağlıklı ev için gereken 5 kriteri açıkladı

DAP Yapı, 53 bin kişinin görüşünü alarak hazırladığı sağlıklı ev için gerekli 5 kriteri açıkladı.

Gölcük depreminin gayrimenkul geliştiricileri için milat olduğunu belirten DAP Yapı Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Çavuşoğlu, yeni koronavirüs salgınının da konut tercihinde yeni kriterlerin getirdiğini kaydetti.

Bankaların düşük faizli kredileri içeren destek paketiyle beraber taşınmaz sektöründe de hareketlerin olduğunu belirten Genel Müdür Yardımcısı Çavuşoğlu, pandemi nedeniyle yurttaşların ev arama kriterlerinde de değişikliğin olduğunu dile getirdi.

Yurttaşların tercihinde sağlıklı evler olduğunu söyleyen Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı, sağlıklı ev projesi üzerinde çalıştıklarını duyurdu. İnsanların bahçeli, balkonlu ve doğayla iç içe olan evleri aramaya başladığını dile getiren Kayhan Çavuşoğlu, “Önceden evler yaşam alanı olmaktan ziyade, dinlendiğimiz ailecek bir araya geldiğimiz yerler haline gelmişlerdi. Fakat pandemi döneminde evlerimizdeki eksiklikleri fark ettik. Balkonlar küçük gelmeye başladı. Temiz hava almak için bahçemizin olmadığını anladık. Bu süreçte insanlar internet üzerinden hemen bahçeli, balkonlu doğa ile iç içe olan evler aramaya başladı.” diye konuştu.

Sağlıklı ev için 5 kriter

“1999 depremi gayrimenkul geliştiricileri için bir milat oldu. Bütün geliştirilen gayrimenkuller deprem kriterlerine göre yapıldı. Pandemi sonrası ise yeni kriterler ortaya çıktı. Bizlerde hemen bir sağlık kurulu oluşturduk.” ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, sağlık kurulunun yanı sıra 58 bin kişinin görüşünü alarak sağlıklı ev için gerekli beş kriter belirlediklerini anlattı.

Sağlıklı evler için birinci kriter, evlerin asansörü olması gerekiyor. Ancak yurttaşlar istediklerinde asansörü kullanmak yerine merdivenle inip çıkabilecek.

Oda büyüklüğünde balkonu olmalı

DAP Yapı tarafından belirlenen sağlıklı ev için ikinci kriterse evlerin bahçesinin olması gerektiği. Evin bahçesi yoksa terası olmalı ya da bir oda büyüklüğünde balkonu olmalı. Sağlıklı evin doğaya olan konumu da önemli. Üçüncü kritere göre evlerin ormanın içinde veya ormana yakın mesafede olması gerekli.

Söz konusu sağlıklı evler, doğal havayı alabilecek şekilde tamamlanmalı.

Deprem yönetmeliğine uygun olmalı

Beşinci ve son kriterin evin sağlıklı olabilmesi için 2019 yılında yayımlanan deprem yönetmeliğine uygun olması gerektiğini kaydeden DAP Yapı Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Çavuşoğlu, “Dolasıyla bu beş kriter gerçekleştiğinde biz buna sağlıklı ev diyoruz.” sözlerini kaydetti.