Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

DAP Yapı’dan beş yeni “sağlıklı ev” projesi

DAP Yapı, iki yıl içerisinde sağlıklı konutları içeren beş yeni projeye başlayacak.

Hürriyet’ten Gülistan Alagöz’ün haberine göre; DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz “Sağlıklı ev konseptinin ilk örneğini Çekmeköy’deki Ormanköy projemizde hayata geçiriyoruz. 24 ay içinde 5 yeni projeye de başlayacağız ve sağlıklı evler inşa edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

“Büyük bir yatırım olacak”

 “…24 ay içinde arz ve talep dengesine göre toplamda 5 yeni projeye başlayacağız.” diyen Yılmaz, bu projelerin, Çekmeköy, Nişantaşı, Pendik, Beykoz ve Çeşme ilçelerine konumlandırılacağı bilgisini paylaştı.

Yönetim Kurulu Başkanı, Nişantaşı ilçesine kurulacak projenin bu yılın sonuna doğru hazırlanacağını dile getirerek 2021 yılında da Pendik’teki projenin çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

Pendik projesi hakkında “Orası da çok büyük bir yatırım olacak.” diyen Ziya Yılmaz, havalimanının ikinci yolu üzerine kurulacak karma bir proje çizildiğini de söyledi.

Projeler arz ve talep sorunu yaşamayacak

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, geliştirdikleri projelerin hiçbir zaman talep sorunuyla karşılaşmayacağını bildirdi.

Beykoz Konakları’nın hemen karşısındaki 52 dönümlük arsa alanına kurulacak proje için Beykoz Belediyesiyle çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Yılmaz, Çeşme’deki projesinin çalışmalarına da 2021 yılında başlamayı planladıklarını bildirdi.

Başkan Ziya Yılmaz’ın açıklamalarına göre Çeşme’deki proje, denize yakın mesafeye konumlandırılacak. Başkan Yılmaz “Geliştirdiğimiz yerler, arz ve talebin birbiriyle örtüştüğü hiçbir zaman talep sorunu yaşanmayacak araziler.” dedi.

“Böyle kampanya kolay kolay gelmez”

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, pandemi sürecindeki ekonomik kalkındırmayı hızlandırmak amacıyla düzenlenen faiz indirimi kampanyası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Konut kredilerindeki faiz oranının tarihin en düşük seviyesine indiğini hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı, dönemi konut almak için “müthiş bir fırsat” olarak nitelendirdi. Ziya Yılmaz, “Konut kredi faizleri tarihin en düşük seviyelerine indi. Konut almak için müthiş bir fırsat var. Ben şahsen herkesin elini taşın altına koyduğu böylesi bir kampanyanın bir daha kolay kolay gelmeyeceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

“Yüksek katlı bina devri kapandı”

Salgının dünya genelindeki bütün sektörlerde değişikliklere yol açtığının altını çizen Yılmaz, “Bana göre artık yüksek katlı bina devri kapandı. Pandemi süreciyle birlikte artık insanlar az katlı, geniş balkonlu, teraslı ve mümkünse bahçeli evlerde yaşamak istiyor. Bu durum rakamlara da yansıyor.” sözlerini kaydetti.

Ziya Yılmaz; balkonlu, teraslı ve bahçeli konutlara talebin yüzde 228 oranlarında artış gösterdiğini dile getirdi.