Kategoriler
Proje Haberleri Toki Haberleri

Dar gelirliyi sevindiren konut müjdesi

Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, 2018’de 53 bin konutun satışını, 43 bin evin teslimini gerçekleştirdiklerini söyledi. Bulut, ilerleyen süreçte dar gelirlilerin rahat satın almalarını sağlayacak koşullarda önemli bir sayıda düşük taksitle konut uygulamasını gerçekleştirmiş olacaklarını müjdeledi.

Bulut, Avrupa ve Orta Doğu’da TOKİ kadar konut üreten kurumun olmadığına dikkat çekti. Ömer Bulut, “TOKİ, şehirlerin yenilenmesi, dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için çalışıyor. Ayrıca deprem ve diğer afetleri gözeterek projeler yapılıyor. Dar gelirli ve düşük gelirli insanların konut sahibi olmasını sağlamak için 830 bin sosyal niteliği olan konut ya pildi. TOKİ olarak sosyal konut projelerinin yükselmenin sevincini yaşıyoruz. 15 yıl içinde 23 bin 780 derslikli bin 77 okul tamamlandı. Yine 40 bin 1 20 yatak kapasiteli 266 hastane, 72 bin öğrenci kapasiteli 1 89 yurt, 931 ticaret merkezi, 19 stadyum ve toplamda 14 bin 541 sosyal donatı inşa edilmiş ve edilmektedir” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm kapsamında 17 milyarlık ihale düzenlediklerini dile getiren Bulut, 59 ilde 134 ilçede 163 kentsel dönüşüm projesinin devam ettiğini ifade etti. Bulut “Şikâyetler olsa da belirgin memnuniyetsizlik yok. Vatandaşla uzlaşmayı esas alıyoruz. Kentsel dönüşümde daha farklılaşmak gerek, büyük şehirlerde daha fazla rol almak gerek, istanbul’da 3 bölgede kentsel dönüşüm ihalesi gerçekleştirdik. Gaziosmanpaşa, Esenler, Üsküdar, Çamlıca Camisi ve çevresi. 2019 yılından başlamak üzere kentsel dönüşüm ve millet bahçeleri çok önemli projelerimizin içinde yer alacak” dedi.