Kategoriler
Emlak Haberleri

Değerli Konut Vergisi 1 yıl ertelenebilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Değerli Konut Vergisi‘nin bir yıl ertelenmesine dair gündemin meydana gelebileceğini belirtti. Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 2019’un son kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Bir gazetecinin kendisine yöneltilen “7 Aralık’ta yürürlüğe giren Değerli Konut Vergisi‘ne ilişkin bazı rahatsızlıklar dile getirildi. Yeniden bir düzenleme yapılması söz konusu olacak mı?” sorusunu yanıtlayan İbrahim Kalın, bununla ilgili düzenlemeye gidileceğine ilişkin sinyal verdi.

“Kanal İstanbul güvenliği artıracak”

Gündeme yeniden gelen Kanal İstanbul projesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, projenin boğazların trafiğini rahatlatacağını, güvenliğini artıracağını belirtti. Projenin devlet tarafından yürütüldüğünün altını çizen Kalın, projenin halkın çıkarlarını; İstanbul’un 30 yıllık geleceğini kapsadığını kaydetti.

İbrahim Kalın, “Daha önce de bu konu konuşuldu. Bununla ilgili ön çalışma daha önce de yapılmıştı. Şimdi neden gündeme geldi? Muhalefet Partisi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sanki kendi yetkilerindeymiş gibi ‘Biz bu projeyi yaptırmayız’ diye bir tezle ortaya çıktılar. Kanal İstanbul her şeyden önce bir devlet projesidir. Bu bir belediye projesi değil, bu bir siyasi parti projesi değil, bir siyasi muhalefet partisi projesi değil. Bununla ilgili bütün değerlendirmeler yapıldı, yapılmaya da devam edecek. Bunun hukuki tarafı, ÇED Raporu, finansal tarafı bütün boyutlarıyla incelendi ve bunun yapılmasının İstanbul’un bundan sonraki 10-20-30 yıllık geleceği ve gelişmesi açısından çok büyük katkılar sağlayacağı açık bir şekilde görülüyor.” diye konuştu.

Kalın’dan Rusya’ya çağrı

İdlib’deki olayları değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, saldırıların durdurulup yeni bir ateşkes anlaşmasının sağlanması gerektiğini dile getirerek Rusya’ya çağrıda bulundu. Kalın, bunun sağlanmaması durumunda sivil katliamların devam edeceğini söyledi. İbrahim Kalın, “Aksi halde hem İdlib mutabakatı ihlal edilmiş olacak, hem İdlib’de yeni bir insani kriz ortaya çıkacak hem Türkiye’ye dönük yeni bir göç dalgası ortaya çıkacak hem de orada, rejimin girmesi hâlinde yeni sivil katliamlar yaşanacak.” dedi.