Kategoriler
Proje Haberleri

Demir İnşaat Çorlu Organize Sanayi Sitesi yapıyor

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, A Para kanalında katıldı programda konut inşaatları dışında ayrıca Organize Sanayi Sitesi işine de girdiklerini söyledi. Şu anda Çorlu’da bir Organize Sanayi Sitesi inşa ettiklerini belirten Demir, ilginin çok yoğun olduğunu, başka bölgelerden talep gelmesi durumunda bu teklife sıcak bakacaklarını da belirtti.

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir sektörle ilgili yaptığı değerlendirmede, 2017 yılında biz çok güzel satıştan yapmıştık. 2018 yılında dünyadaki ve ülkemizdeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle 2018 ve 2019 yıllarında biraz duraklama yaşandı. 2020 yılına girdiğimiz de pandeminin olumsuzluklarına rağmen, devlet yönetimi çok teşekkür ediyorum, özellikle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, devlet bankalarının faiz indirimi ile beraber bir atağa geçtik. Biz 2017 ile 2020 yılları arasında böyle bir faiz görmemiştik, bu kadar düşük faiz görmemiştik. Faizlerin 0.70’in altına düşmesi ile beraber vatandaş konut alımı için akın etti. Hem sıfır ev hem de ikinci el evlerde talep artışı oldu. Böylece yıllardır hep 2018-2019 yıllarında konuda stok var konut stoku var  söylentisi bu faizlerin düşmesi ile beraber tamamen yok oldu.

Emlak Konut’un TOKİ’nin de uzun vade satışı ve markaların bir sene ödemeyip ondan sonraki senelerde ödeme programları ile beraber konut satışları çok hızlı arttı. Gerçekten 2020 yılının  olumsuzlukları Hükumetin olumlu adımları ile birlikte devlet bankalarının da bize vermiş olduğu büyük destek ile 2020 yılını rekorla kapattık.

2021 yılı bizim yatırım yılımız olacak

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “2021 yılının kendileri için bir yatırım yılı olacağını belirtti. Demir  2021 yılında bir kaç projenin lansmanını da yapacaklarını belirtti. Bunlardan birisininde Organize Sanayi Bölgesi inşaatı olduğunu da belirtti. Demir, 2018 yılı ve 2019 yılında ruhsat alıp inşaata başlayamayan sektördeki arkadaşlarımız var. Bizlerde de aldık başlayamadık, çünkü sıkıntılar vardı. Sıkıntılar sadece Türkiye’de değil tüm dünyada vardı.

2020 yılının son aylarında 820 dairelik İstanbul, Büyükçekmece bölgesinde Demir Life diye bir projemiz var, muhteşem bir proje. 53 dönüm arazi üzerinde hayata geçiriliyor, ona başladık ve satışlarımızda güzel gidiyor. Projenin lansmanında Allah nasip ederse 2021 yılı Nisan veya Mayıs ayı gibi yapmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra Çorlu’da Çorlu merkeze bir buçuk kilometre mesafede 280 dönüm bir arazi üzerine 160 dönüm oturum alanı olan çok güzel bir organize sanayi sitesi inşaatına girdik. Yani konut işleri yaparken ticari alan dönmemizin nedeni de şu; O bölgede çok büyük fabrikaların olduğu ama yan tedarikçilerden yer aradığı, tedarikçilerin yer bulmakta sıkıntı çektiği bir izlenimin aldık. Allah nasip ederse 2021 yılı Nisan veya Mayıs ayı gibi Çorlu Organize Sanayi Sitesi projesini yapacağız.” dedi.

Göktürk, İzmir ve Seyrantepe’ye yeni projeler

Hamit Demir ayrıca 2021 yılında Göktürk, İzmir ve Seyrantepe’de olmak üzere 3-4 tane daha proje hazırlıklarının olduğunu belirtti. Demir, “2021, 2022 ve 2023 yılı hedeflerinde inşaat ruhsatlarının hızlandırarak sayılarını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Buna gerekçe olarak da, konuta çok ihtiyaç olacağını,  çünkü 2018, 2019 ve 2020 yıllarında gerektiği kadar konut üretilmediğini belirtti. Bundan dolayı da 2021 yılı hedeflerimiz çok büyük olduğunu belirten Demir, Şu an devasa iki tane projeye başladıklarını, birisinin 320 bin metrekare, diğeri ise yaklaşık 160 bin metrekare bir alana sahip. Bunların ruhsatlarını alıp inşata devam etmeyi düşünüyoruz.” dedi.