Kategoriler
Emlak Haberleri

Deprem konutları projesi Malatya’da hayata geçiyor

Deprem konutları, Malatya sınırları içerisinde depremzedelere yeni bir yaşam alanı oluşturacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yakından incelemelerin bulunulduğu sahada basın açıklamasında bulunan Bakan; hedefin 5 yıl içerisinde acil öncelikli konutların 1 buçuk milyona ulaşması olduğu aktarıldı.

Deprem konutları her yıl dönüşüme tabi tutulacak

Deprem konutları özellikle depremzedelerin yeni bir yaşam alanına sahip olması adına ön plana çıkıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yakından takip ettiği sürece ilişkin beklenen konutlara dair birtakım açıklamalar getirildi. Her yıl hedefin 300 bin konut dönüşümü olarak belirdiğini söyleyen Bakan, acil olarak öne çıkan konut planlarının 1 buçuk milyon konutun dönüşümüne zemin sağlayacağını bildirmiştir.

Malatya’nın Pütürge ilçesinde konut inşaatının devam ettiği Taşbaşı Mahallesi depremzedelere ait olacak. Çalışmaları bizzat takip eden Bakan, alan hakkında son gelişmeleri yetkililerden edindi. Basın açıklamasında özellikle, 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecinin başlatılacağı Türkiye geneline yeni kurallar hatırlatıldı. Normalleşme sürecine dair planları olduğunu aktaran Kurum, saha içi ziyaretlerine bundan sonra ağırlık vereceğini aktarıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği hedefler doğrultusunda, millet bahçeleri, kentsel dönüşüm, altyapı, kanalizasyon, içme suyu, yürütüş yolu, bisiklet yolu gibi şehirciliğin öne çıkacağı projelere ağırlık verilecek. COVID-19 salgın hastalığında alınan tedbirlerin çalışmaları aksatmadığını belirten Kurum, yakından takibin sürdürüldüğü projelere ilişkin videolu konferansa ağırlık verdiklerini belirtti. Gerçekleştirilen toplantıların sahada aksiyon kurallarını yeniden belirlediği süreçte, aslında Türkiye’yi 2023’e taşıyacak olan projelere adım atıldığı biliniyor. Pandemi sonrası 1 Haziran tarihinde normalleşme sağlanacak olan Türkiye için çalışmalar aralıksız devam edecek. Bu sayede dün Elazığ’da başlanan konut projeleri, bugün Malatya’ya taşınmış oldu.

Malatya sınırları içerisinde 2 bin 400 konut inşa edilecek

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ Sivrice’de yaşanan depremle ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü aktaran Kurum, konut projelerinin aynı zamanda Malatya’ya yayıldığını söylüyor. Vatandaşların barınma ihtiyacına hızla cevap verebilme adına köklü bir kentsel dönüşümün kapısı açıldı. Malatya ili sınırları içerisinde 7 ayrı proje gerçekleştiriliyor. Kırsal ve merkezde beliren bu konut projeleri, ayrıca köylere de yayılım sağladı. Malatya’da sadece 4 bin 244 konutun yapımına başlandığını aktaran Kurum, sürece dair 48 bin binada hasar tespiti yaptıklarını belirtiyor. 136 bin bağımsız bölümü içeren hasar tespit çalışmaları gün itibariyle tamamlandı. Bu çalışmaların hızla aksiyon alabilmesi adına Malatya’da gerçekleştirilmesi beklenen tüm projelerin saha çalışmaları başlamıştır. Konutların vatandaşın beklediği tarihte hazır halde bulunabilmesi adına yoğun çalışmalar gerçekleştiren yetkili ve işçilerin, 2 bin 400 konutu kazandırma gayreti yakından görüldü. Yıl sonu itibariyle tamamlanması beklenen konutlar, vatandaşa yine aynı tarihte teslim edilecek.