Kategoriler
Toki Haberleri

Deprem Sonrası Elazığ’da konutlar yapılıyor

Deprem sonrası Elazığ’da evleri yıkılan vatandaşlar için 3 bin 500 konutluk 15 bin kişinin yaşayacağı alan inşa edilmiştir. Büyüklüğü ve donanımıyla da yeni bir ilçeyi kalkındırmıştır. Elâzığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti. 2 şehirde 25 günden fazla konut ağır hasar gördü. Cumhurbaşkanı’nın da talimatı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat kurumun koordinesinde Elâzığ’da 20 binden fazla konutun inşa edilme çalışmaları başlatılmıştır.

15 Bin Kişilik Konutların İnşa Edilme Süreci

Çalışmalar kapsamında şu ana kadar binlerce konut bitirerek sahiplerine teslim edilmiştir. Kent merkezinde yapılan Çatalçeşme Mahallesi sınırlarında ise 3 bin 500 konut inşa edilmektedir. Yaklaşık 15 bin kişinin yaşayacağı neredeyse bir ilçeye andıran 3 bin 500 kontun kuralların bir kısmı çekilmiştir. Bu şekilde konutların anahtarları sahiplerine teslim edilmeye başlamıştır. Kısa bir süre içerisinde kurası çekilmeyen diğer etaptaki evlerin kuraları çekilecektir. Bu şekilde hak sahiplerinin belirleneceği aktarılmıştır. Konutları alan vatandaşlar ise yeni yeni yerleşmeye başlamıştır. Evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar memnun olduklarını dile getirmiştir.

Deprem Sonrası Elazığ’da Vatandaşlara Konut Yardımı Yapılıyor

Büyük bir projenin yapım çalışmalarının bazıları bitmiş olarak sahiplerine teslim edilirken bazıları devam etmektedir. 15 bin kişilik konutlar inşaat sürecinde vatandaşlara oldukça fazla yardım yapılmaktadır. Cumhurbaşkanı’nın da talimatı ile çevre ve şehircilik bakanı olan Murat Kurum koordineli çalışmaları ile kısa bir süre içerisinde bu konutları bitirmiştir. Bu şekilde sahiplerine teker teker teslim başlamıştır. Kurası çekilmeyen konutlarında yakın zamanda kurası çekilecek ve sahiplerine teslim edilecektir.

Bu şekilde Elâzığ’da deprem sonrasında konut inşaatları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak mümkündür. Sizlerle vatandaşa yapılan bu yardımı detaylı bir şekilde inceleyerek konutlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda yeni yapılacak olan kurallar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…