Kategoriler
Emlak Haberleri Emlak Konut Haberleri

Depreme dayanıklı konutlar daha çok ilgi görüyor

Türkiye genelinde bir konut anketi gerçekleştirildi. Ankete katılanların yüzde 30’u 15 yaş ve daha üzeri konutlarda yaşıyor. 0-5 yaş arası konutlarda yaşayanların oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Sıfır konut arayanlar, bu tipteki yapıları kampanya avantajları dolayısıyla tercih ediyor. Sıfır konutların tercih edilmesinin bir diğer nedeni de depreme dayanıklı konutlar olması. Konut arayanların yüzde 75’i konut arayışlarında evin deprem bölgesinde olup olmadığına bakıyor. Ankete katılanların yüzde 42’si deprem açısından risk taşıyan bölgelerde yaşıyor.

Ev satın alırken veya kiralarkenki kriterlerin başında bina yaşı, ulaşım, güvenlik ve binanın depreme olan dayanıklılığı geliyor. Sıfır olan depreme dayanıklı konutlar alıcılardan yoğun ilgi görüyor.

Sıfır konutların kampanyaları ilgi görüyor

Açıklanan sonuçlara göre ankete katılanların yüzde 30’u 15 yaş ve üzeri konutlarda yaşıyor. 0-5 yaş arasındaki konutlarda oturanların oranı ise yüzde 25. Sıfır konutlara olan ilgi, gün geçtikçe daha çok artıyor. Sıfır konutları ve sıfır konut projelerini tercih edenlerin yüzde 40’ı bu projeleri sunduğu kampanya fırsatlarından dolayı tercih ediyor. İkinci sırada ise sıfır konutların depreme dayanıklı konutlar olması geliyor. Sıfır konut arayanların yüzde 23’ü bu konutları depreme dayanıklı buluyor. Sıfır konutlar, sosyal alanları ve güvenlik nedeniyle de ilgi görüyor.

Yaşadığınız konutun bina yaşı kaç, niye sıfır konut arıyorsunuz?

15 yaş ve üzeri %30                 Kampanya Fırsatları %40

0-5 yaş %25                             Depreme Dayanıklılık %23

5-10 yaş %24                           Sosyal Alanlar % 21

10-15 yaş %21                         Güvenlik%16

Ev ararken herkesin değişik değişik kriterleri bulunuyor. Ulaşım olanakları, konut fiyatı, bulunduğu kat, kullanılan malzeme ilk önce akla gelen kriterlerden fakat bina yaşı ve binanın depreme dayanıklılığı dikkat edilmesi gereken kriterlerin başında geliyor. Yaşça daha eski olan binalar daha fazla deprem riski taşıdığından yatırımcılar bina yaşı daha genç olan depreme dayanıklı konutları tercih ediyor.