Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Depremi hatırlatan Altan Elmas tavsiyeler verdi

Konutder ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, aylık ve yıllık bazdaki istatistikleri göstererek birçok tavsiyede bulundu. Yönetim Kurulu Başkanı, ağustos ayındaki konut satış oranlarını değerlendirdi.

Elmas, bu yılın ağustos ayındaki istatistikleri değerlendirdi. Kamu bankalarının konut kredisindeki faiz oranlarının yüzde 1’in altına indirmesinin Gayrimenkul sektöründeki gelişmeyi hızlandırdığını kaydeden Elmas, ertelenen talebin tekrar canlandığını dile getirdi.

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı, Gayrimenkul sektöründeki hareketliliği “umut verici” olarak nitelendirdi. Yönetim Kurulu Başkanı, ” Vatandaşlarımızın tekrar konuta yöneldiğini görmek hem ülke ekonomisi hem de gayrimenkul sektörü için umut vericidir.” ifadelerini kullandı.

Elmas, deprem tehlikesini de hatırlatarak birinci el konut satın alımının teşvik edilmesi çağrısında bulundu.

Yönetim Kurulu Başkanı, birinci el konut satışlarının artmasının inşaat sektörüyle beraber ülke ekonomisine de katkı sağlayacağını ifade etti. Sıfır konuta olan teşvikin sağlanması gerektiğini söyleyen Altan Elmas, ayrıca, “Enerji verimliliği ve deprem tehdidine yönelik de çok ciddi bir fayda temin edilmiş olacaktır.” diye konuştu.

Ayrıca, özel bankalara da seslenen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, özel bankaların konut kredisi faiz oranlarını, kamu bankalarının seviyesine indirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Altan Elmas vatandaşa tavsiye verdi

Mevcut konutların değerinin arttığını belirten Altan Elmas, bu dönemde, maliyet artışlarının daire fiyatlarına yansıtılmadığına dikkat çekti. Elmas, “Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza tavsiyemiz bu fiyat ve oranlardan yararlanmalarıdır.” diye konuştu.

Elmas’tan özel bankalara çağrı

Altan Elmas, kamu bankalarının konut kredisinde yaptığı faiz indiriminin olumlu etkisini istatistiklerle örnek göstererek özel bankalara çağrıda bulundu. Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, özel bankaların konut kredisindeki faiz oranlarını yüzde 1’in altına indirdiğinde piyasadaki iyiye gidişin hızlanacağını ve iyiye gidişin diğer sektörleri de olumlu yönde etkileyeceğini savundu.