Kategoriler
Gündem

Depremler gayrimenkul piyasasını da etkiliyor

Son dönemde ülkemizin gündeminde olan konulardan biri de peş peşe yaşanan depremler. Söz konusu depremler sonrası da gayrimenkul piyasasında önemli bir hareket yaşanmakta.

Konu ile ilgili açıklama ve tavsiyelerde bulunan TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, “Deprem öldürmez bina öldürür örneğini son olarak Elazığ depreminde gördük.” dedi.

Yaşanan bu depremler sonrasında özellikle yeni binalara olan taleplerde artış meydana geldi. Birçok bölgede yeni yapılan dairelerde kiralık konut kalmadığını belirten Hakan Akdoğan, “Elde kalan konutlar yüksek oda ve alana sahip olan konutlar, özellikle düşük metrekareye sahip, yeni inşa edilmiş konutlarda fazla stok bulunmuyor.” dedi.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısının yüzde 57 oranında azaldığını belirten TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, kira ve satılık konutların fiyatlarının son dönemde yüksek oranla arttığını belirtti. Bu oranların önemli bir şekilde hissedilmeye başladığını söyleyen Akdoğan, inşaat sektörünün özellikle kentsel dönüşüm ile birlikte tekrar canlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Deprem önlemleri konusunda tavsiyelerde bulunan Hakan Akdoğan, “Binalarının güvenliği için vatandaşlarımız yapılarının riskli olup olmadığını tespit ettirebilirler, bunu önemsemeyerek deprem gerçeğini unutamayız. DASK ana sayfasından oturdukları bölgelerin deprem riskini görebilirler.” dedi.