Kategoriler
Toki Haberleri

Depremzedelerin bekleyişleri yeni bir kura çekimiyle son buldu

Depremzedelerin sahip olması beklenen 676 konut için kura çekimi tamamlandı. Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem, yıkımlara ve büyük hasarlara neden olmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesi altında konut inşaatlarına başlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); 14 Ocak 2021 Perşembe günü Bizmişen Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 676 konut için kura çekimini gerçekleştirdi.

Depremzedelerin bekleyişlerine olumlu yanıt

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde, merkez üssü Sivrice olduğu tespit edilen 6.8 şiddetindeki büyük deprem kent genelinde belirli alanları yıkıma uğratmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un nezdinde toparlanan yetkililer, ertesi gün zarar gören yerleri tespit etmiş ve ziyarette bulunmuştur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Murat Kurum’un koordine ettiği ekip; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) çatısı altında konut projelendirme işine başladı. 12 aylık sürenin sonunda birçok noktada tamamlan yeni yerleşim yeri, depremzedelerin daha fazla mağduriyet yaşamaması adına inşaat sürecinin bitimiyle teslim ediliyor. Yakın zamanda pek çok yeni konutun kura çekimiyle hak sahiplerinin belirlendiği ve oturumların başlatıldığı da bilinmektedir.

676 konutun teslimleri

14 Ocak 2021 tarihinde inşaat süreci tamamlanan Bizmişen Mahallesi’ndeki TOKİ konutları için kura çekimi gerçekleştirildi. 41 kişinin hayatını kaybettiği süreçte, Elazığlıların bir daha aynı acıları yaşamaması adına sağlıklı ve depreme dayanıklı olan konutların teslimleri hızla tamamlanıyor. Toplamda 676 konutun hak sahibinin belirlendiği kura çekiminde konuşmayı üstlenen Vali Erkaya Yırık, İl Özel İdaresi’ndeki kura çekimlerine katılmaya devam ediyor. 781 konutun 767’sının hak sahiplerini belirlemek için toplanılan günde, teslim ettiklerinin altını çizen Yırık, “Bugün tamamlanmakta olan kurayla birlikte toplamda 3 bin konutu vatandaşlara teslim etmiş bulunmaktayız” dedi. Konuşmanın devamında, kısa bir süre sonra vatandaşlara 8 bine yakın konutun kura yöntemiyle teslim edeceğinin de haberi verilmiştir.

Exit mobile version