Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

Derince-Körfez Kentsel Dönüşüm kapsamında bin 300 konutluk proje

Derince-Körfez Kentsel Dönüşüm alanında bin 300 yeni konut hayat bulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından verilen müjdeli haber, ‘Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm’ kapsamı altında gerçekleştiriliyor. Belirli hedefler doğrultusunda kent genelinde 9 riskli alan ve 9 rezerv yapı alanında projeler sürdürülmektedir. Vatandaşlar duyurusu yapılan bin 300 konutluk kentsel dönüşüm projesinde saha alanının büyük oluşuyla daha konforlu bir yaşam sürebilecek.

Derince-Körfez Kentsel Dönüşüm projesinde başlangıç

Kocaeli’nin Derince ilçesinde başlatılması beklenen kentsel dönüşüm programı, millet bahçesi projesiyle sürüyor. Daha önce ilçede yer alan İsmetpaşa Stadı’nı yıkan TOKİ, boşalan 70 bin metrekarelik alanda Derince Millet Bahçesi’nin inşaatına başladı. Burada çevre gezinti yolu parkurları, biyolojik gölet, oyun alanları, kuru havuz, bisiklet yolu, gül bahçesi ve ahşap kameriyeler olacağını duyuran TOKİ; bölgede ilk fidan dikimlerini, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirdi. Fidan dikiminde Kurum’a eşlik eden isimler ise; TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilçe belediyesi başkanları, siyasi partiden katılımcılar ve STK temsilcileri oldu. Fidan dikiminde konuşma yapan Bakan Kurum, Türkiye’nin son 2.5 yılına ilişkin bir gözlemde bulunarak: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle reform, icraat ve değişim temelli bir döneme giriş yaptık. Bu dönemde ülkemiz, icraatlarını çok daha hızlı, etkin ve kararlı bir şekilde hayata geçirmektedir. Bakanlık olarak hayata geçirdiğimiz her yeni projede, en önemli yol haritası seçimlerden önce açıklanmış olan 11 maddelik şehircilik manifestosudur” dedi.

Depremzedelerin yaraları sarıldı

Millet Bahçesinin fidan dikimine katılan Kurum, bu esnada gerçekleştirdiği konuşmasıyla alkışları topladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce belirlenen 11 maddelik şehircilik manifestosunu hayata geçirmekten memnun olan bakan; medeniyet değerini gün yüzüne çıkarmaya devam ettikleri konut projelerine imza atmaya devam edeceklerini söyledi. Yatay mimari anlayışın ön plana çıkarıldığı süreçte mahalle kültürü yaşatılmaya devam edilecek. Yeşille ve sosyal alanlarıyla önem sağlayan, insanı ve doğayı merkeze alan yeni bir inşa ve ihya döneminden geçiliyor. Bu dönem 81 il genelinde yeni eserler üzerinden sürdürülecek. Salgın hastalığın getirmiş olduğu olumsuz koşullara rağmen projeleri hayata geçirmek için istikrar sağladıklarını açıklayan Kurum, bütün dünyayı etkileyen hastalık karşısında çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Bu esnada Giresun, Elazığ, Malatya ve İzmir’de depremzedelerin yaralarını sarma çalışmalarını sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 10 binlercesini sıcak yuvalarına kavuşturmuştur. Yalnızca Türkiye sınırları içerisinde değil, dost ve kardeş ülkelerde de iz bırakmaya devam ettiklerini söyleyen Bakan Kurum, “2 gün önce dost ve kardeş ülke Arnavutluk’ta, kardeşlerimize yapacağımız 522 konutun temellerini attık” dedi.

Bin 300 yeni konutun inşasına başlanacak

Kocaeli’de yapılması beklenen yeni konut projesi Derince-Körfez Dönüşüm alanında hayat bulacak. ‘Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm’ mottosuyla yola çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, toplamda 520 bin metrekarelik alanda konut çalışmalarına başlamayı planlıyor. Bin 300 konutun inşası için 2021 yılının ilk yarısında temel atma töreni yapılacak. Dönüşümde; Körfez İlçesi Barbaros ve Kabakoz Mahalleleri ile Derince Deniz Mahallesi’nin kullanılması beklenmektedir.

Exit mobile version