Kategoriler
Emlak Haberleri

Devre mülk inşaatlarına düzenleme getiriliyor

Devre Mülk ve devre tatil satın almaları için rapor hazırlanmıştır. Raporlama ile ilgili bilgiler yer verilerek çözüm önerileri sunulmuştur. TBMM dilekçe Komisyonu bünyesinde hazırlanan devre mülk ve devre tatil sektöründe yaşanan mağduriyet iddialarını araştırılmaktadır. Alınabilecek önlemlerin belirlenmesi alt komisyonu çalışmalarını bitirerek bir rapor oluşturulmuştur. Alt komisyon tarafından TBMM dilekçe komisyonuna sektörle ilgili gelen şikayetler hakkında değerlendirme yapmıştır. Buna göre mağdurları şikayetlerini incelenmiştir. Komisyon raporları binlerce vatandaş tarafından verilen bu bilgilere göre açıklama yapılmıştır. Devre mülk sektöründe faaliyette bulunan bazı kurumların tüketicilere psikolojik baskı yaparak sözleşmeleri imzaladığı belirlenmiştir. Taahhütlerin uygulanmadığı da ortaya çıkmıştır. Tüketicilerle ilişkin icra takibi devreye alındı. Ayrıca şirket yetkililerinin cezalandırılması gibi şikâyet ve isteklerle detaylı bir inceleme yapıldığı aktarılmıştır.

Saldırganların Satış Yöntemlerini Kullandıklarına Dair Tespitler

Raporlu devre mülk ve devre tatil satışlarında saldırgan satış yöntemi uygulandığına dair vurgu yapılmıştır. Durum detaylıca açıklanmıştır. Tüketiciler alışveriş merkezleri veya şehirlerdeki ana caddeler de yapılan anket vasıtası ile iletişim bilgilerine ulaşarak aranıp hediye tatil, bedava yemekler, ücretsiz yat gezisi gibi vaatler ile davet edilmektedir. Tüketiciler kendilerine vaat edilen imkanlardan yararlanmak amacıyla tesis, otel ya da tekneye gittiklerini hiç beklemedikleri bir şekilde devre tatil tanıtımına katılmaya mecbur bırakılmıştır. Hazırlıksız ve kalan bu tüketicilerin yüksek müzik altında profesyonel satış ekiplerince farkı pazarlama yöntemleri ile psikolojik olarak baskı yaparak sözleşme imzalanmaya zorlamışlardır. Aynı zamanda bu tespit edilmiştir ve gereken en kısa sürede içerisinde yapılacaktır.

Devre Mülk İnşaatlarına Yeni Düzenleme Geldi Polis ve Jandarma Bulundurma Kararı Ortaya Çıktı

Devre mülk ve devre tatil testi gerçekleştiren şirketlerdeki sektörün faaliyette bulunabilmeleri için mali kriterlere sahip olması ve bunlara uygun olmayan firmalar için izin verilmemesi istenmektedir. Amaç saldırgan satış bitirilmesi satışla ilgili belgelerin tamamı elde edilmesidir. Ayrıca vatandaşların psikolojik baskılardan kurtulması amacıyla da satışın gerçekleştiği bu alan ve tesislerdeki polis jandarma ve diğer kolluk kuvvetlerine olması talep edilmiştir. Rapora göre satışı gerçekleştiren kurumların senelik aidat almasını engellemek amacıyla bunun gerekli olduğu da belirtilmiştir. Buna göre en kısa sürede bu çözüm devreye girecektir.

Bu şekilde her devrin büyük inşaatlarını düzenleme gelmektedir ve daha fazla önem alınacaktır. Sizler de bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olarak mağdur olmamak için dikkatli olmanız gerekir.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…

Exit mobile version