Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

Dilovası bölgesinin hava kirliliğine karşı yeni konut projesi gündeme alındı

Dilovası bölgesindeki hava kirliliğinin yükselmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığını harekete geçirdi. Bakan Murat Kurum tarafından aktarılan bilgiye göre, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için Tavşancıl’da bin 200 yeni konut yapılacak.

Dilovası hava kirliliği nedeniyle rahatsız ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önceki gün Kocaeli Kongre Merkezi’nde Kocaeli Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarıyla görüşmeler yaptı. Toplantı esnasında Kocaeli’nin Dilovası bölgesini ele alan Kurum ve başkanlar, sanayi kuruluşlarının arasında yaşamakta olan vatandaşların hava kirliliğiyle mücadele etmesini konu edindi. Sonuç odaklı yapılan görüşmelerde kirliliğe bağlı kanser vakalarının artışı ele alınırken; Dilovası halkı için konut projesi fikri hayata geçirildi. Bunun sonucunda bin 200 yeni konutun etaplar halinde Taşvancıl’daki yeni rezerv alanlarına taşınma haberi ortaya çıkmıştır. Bölge sakinlerinden Yaşar Demir, 43 yıldır aynı bölgede oturum sağladığını söyleyerek, “Çevre kirliliğinden rahatsız oluyoruz. Fabrikaların toz ve dumanı ile limandaki sesler yıllardan beri bizleri çok rahatsız etti” dedi.

Bölge sakinleri yeni konut projesine sıcak baktı

Yaşar Demir, projenin hayata geçirileceği haberinin ardından sanayinin getirmiş olduğu kirlilik ve gürültüden kurtulacağı için memnun. Konuşmasında sıklıkla rahatsız olduklarını belirten Demir, “Sanayinin ilçeye getirmiş olduğu kirliliğin bitirilmesinden yanayız. Sadece son birkaç aydır rahatsız edici bir koku yok” diyerek duruma gerekli müdahaleyi istedi. Yeni konut fikrine tıpkı diğer sakinler gibi sıcak bakan Demir’den, son olarak şu sözler geldi: “Yeni ve sağlıklı yaşam alanları bizi her zaman mutlu eder. Ayrıca nerede rahat edeceğim önemli. Buradaki evimi alsınlar; ben oraya gideyim. Aynı değer üzerinden alınıp aynı değer üzerinden verilirse giderim.”

Murat Kurum haberlerine göz atmak için tıklayınız.

Exit mobile version