Kategoriler
Gündem

Divan Residence G Plus sakinleri site yönetimine tepkili

İstanbul Avrupa Yakası, Güneşli’de Mar Yapı firması tarafından hayata geçirilen Divan Residence G Plus projesinde yaşayan site sakinleri uzun zamandır bir takım olumsuzluklarla mücadele ettiklerini belirtiyorlar.

Site sakinleri yaşadıkları sıkıntıları kaleme alarak seslerini duyurmayı amaçlıyorlar. Site sakinleri böylece bir farkındalık oluşturmayı planlıyorlar. Site sakinlerinden bazılarının konu ile ilgili açıklamaları ise şöyle;

ŞİKAYET

Uzun yıllardır yaşadığım güneşli bölgesinde birçok yatırım yaptım. Divan Residence isminden dolayı bir daire aldım. Ama aldığıma o kadar çok pişmanım ki sürekli kiracılarım yönetimden şikayet ettiler. Isınma probleminden, binanın kirliliğinden, yüksek gelen faturalardan. Bunlardan dolayı yönetim ile görüşmek istedim. Kendime hiçbir muhattap bulamadım. Yaklaşık 2 yıl önce bir site müdürümüz vardı. İyi kötü ondan cevap alabiliyorduk. Sonrasında kiracım asansörden korktuğunu ve çıkmak istediğini söyledi.

Benim dairem yirminci katta. Bitmek bilmeyen asansör problemi olan bir sitede sizce yirminci kata olan bir daire kiracı nasıl bulabilirim. İnanın sokak arasında yaptığım yatırımdan çok daha mutluyum. En azından ulaşabileceğim bir kapıcı, derdimi anlatabileceğim bir site temsilcisi muhakkak oluyor. En son duyduğum haberlere göre Divan buradan gitmiş. Bence bunu yaparak tamamen isimlerini karalayıp, bizim yaptığımız yatırımları hiçe saydılar. Bu konulardan şikayetçiyim.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Nilgün Özdemir

ŞİKAYET

Yaklaşık 7 yıl önce Divan Residence projesinden daire satın aldım. Başta sistemli olarak devam eden yönetimde daha sonrasında çok büyük eksiklikler ve bitmek bilmeyen sorunlarla bizi karşı karşıya bırakıp gittiler. Yıllardır Divan yönetimine çok yüksek hizmet bedelleri ödedik. Ama yapılan ne? Tabii ki hiçbir şey. Sadece resepsiyonda merhaba, günaydın diyen bir kadın resepsiyonist ya da erkek bir resepsiyonist arkadaş için değil. Sadece istediğimiz iyi bir yönetim Divan ismine yakışır. Binada yaklaşık 2 yıldır bir yönetici yok. Kim kime dum duma ne olduğu kimin ne iş yaptığı belli değil.

Asansörler bozuk. Haftada en az 2 defa asansörlerde en az 1 kat düşmeden ya da bir esnemeden devam ederseniz haftanız iyi geçmez. Katlar berbat derecede kirli inanılmaz kötü kokuyor. Isıtma ve
soğutma sistemlerini girildiği günden bugüne bakım yapmadan Allaha emanet devam ediyor. Dairelerde bazen yangın alarmları çalıyor. Ben eminim ki yangın tüpleri de eski ve insanların canları
hiçe sayılıyor. Bunca olana rağmen Divan bunları düzeltip ismine yakışanı yapmasını beklerken tasını tarağını toplayıp gitti. Ben şikayetçiyim yaptığım yatırıma ve bugüne kadar beklememe üzülüyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Gülçin Acısu

ŞİKAYET

Divan Rezidence’da dört yıldır aktif olarak kullandığımız daire 159’a her ay muntazam olarak gecikme yaşamadan aidat ödememizi yapmaktayız. Lakin ödenilen aidat karşılığı olarak hiçbir hizmeti yeterli bulmamaktayız. Emsal iş ve konut aidatlarına bakıldığında ödenilen Aidatın fahiş olduğunu ve karşılığının bulunmadığına itiraz etmekteyiz. Mevcut binamızda rezidans müdürü, idareci muhatap bulabileceğimiz yetkili yoktur. Resepsiyon çalışanları haricinde kimse bulunmamaktadır. Ödenilen aidatların muhasebesi, gelir gider hesapları tarafımıza bildirilmemektedir.
Bu binayı seçmemizde Divan markasının etkisi büyüktü, yalnız Divan görevi olan site yönetimini yapmadı ve iki senedir temsilci bile atamıyor. Görevlerini yapmadıkları için her yer kirli, terk edilmiş.

Bakımlar yapılmadığı ve/veya kontrol edilmediği için binanın her yanında sıkıntılar baş gösterdi. Bina yönetimi ihtarname göndererek görevlerini yapmaya davet etmesine rağmen, sadece para odaklı bir yaklaşımları olduğunu öğrendik. Divan’ın yaklaşımı, Koç grubunun ismine ve ciddiyetine yakışmıyor.

Özbağlar Nakliyat