Kategoriler
İhaleler

Diyarbakır Millet Bahçesi ihalesi yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Diyarbakır İli, Yenişehir İlçesi’nde 54 bin 155 metrekare yüzölçümüne sahip arazi alanı üzerinde hayata geçirilecek Diyarbakır Millet Bahçesi projesinin ihalesi yapıldı.

Projenin ihalesi 12 Şubat 2020 tarihinde Çarşamba günü gerçekleştirildi. Projenin ihalesi kapsamında millet bahçesi içerisinde çocuk oyun alanları, basketbol ve voleybol sahaları gibi bir çok sosyal alanlar da yer alıyor.

Bitki ve peyzajı ile Diyarbakır şehrine yeni bir soluk getirecek millet bahçesi projesi, içerisindeki yeşiliyle, Millet Kıraathanesi’yle, yürüyüş parkurlarıyla, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak.

Çocuklar için oyun alanlarının, bisiklet ve koşu yollarının tasarlandığı millet bahçesi projesinde her yaştan kullanıcı için kültürfizik alanları da tasarlandı.

Diyarbakır Millet Bahçesi projesi ile şehrin merkezinde tematik bahçeler, ağaçlar ile yeşil alan oluşturulacak. Daha çok yeşille buluşacak vatandaşlar huzur içinde vakit geçirebilecek.