Kategoriler
Emlak Haberleri

Diyarbakır’da vatandaşlar kentsel dönüşüm fikrine sıcak baktı

Diyarbakır’da vatandaşlar Bağlar’ın değişim ve dönüşümü için kentsel dönüşüm projesine sıcak bakıyor. İlçenin daha modern bir görünüme kavuşması adına hedeflenen Kentsel Dönüşüm Projesi’nde halk destek sayısını arttırdı. Bağlar Belediyesi, proje kapsamında danışma ofisi oluşturduktan hemen sonra tanıtım billboardlarıyla gün boyu dönüşüm fikrini öne çıkarmıştır. Halk arasında yayılan yeni proje fikri, AK Parti Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun söylemine göre, başvuru sayısına yansıdı.

Diyarbakır’da vatandaşlar dönüşüme destek verdi

Değişim ve dönüşümün yeni adresi olan Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi halk desteğini arkasına aldı. Ofis fikrini gerçekleştirdiklerini ifade eden AK Parti Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, süreci tanıtım billboardlarıyla değerlendirdiklerini söylüyor. 20 gün içerisinde 300’den fazla başvurunun yapıldığı dönüşüm projesinde hak sahipleri ofisler aracılığıyla gerekli bilgileri edindi. Merkez Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesi sınırlarında yer alan 53 dönümlük alanın, geçtiğimiz 25 Eylül’de Resmi Gazete aracılığıyla riskli bölge ilan edildiğini belirten Beyoğlu; “Dönüşüm haberlerinden sonra bölge halkında büyük bir heyecan oluştu” dedi. Tarihte yarım asır olan ve daha çok göç ile şekillenen nüfus, resmi rakamlara göre 400 bini geçiyor. Yoğun nüfus karşısında barınma ihtiyacının kolaylıkla karşılanması için mühendis desteği alınmadan inşa edilen 260 bin yapı bulunmaktadır. Bağlar’ın kaderini değiştirecek olan kentsel dönüşüm, belediyenin hak sahiplerine oluşturdukları imkânlar doğrultusunda gerçekleşecek.

Pilot bölge Kaynartepe Mahallesi oldu

Diyarbakır’da vatandaşlar tarafından destek gören Kentsel Dönüşüm Projesi’nde pilot bölge Kaynartepe Mahallesi’nin 53 dönümlük alanıdır. Burada 1354 hak sahibinin olduğunu söyleyen Başkan, 1 Temmuz tarihinden itibaren saha içerisinde yıkım ve inşaat çalışmalarının başlaması için harekete geçileceğini bildiriyor. Yıkımla birlikte etkileşime giren 7 bin kişi, danışma ofislerinden projenin ana hattı ve teknik detayları hakkında bilgi edindi. Danışma ofisine başvurmak isteyenlerin haftanın her günü ziyarette bulunabileceği gibi isteyenlere telefon hattından ulaşım sağlayabilecekleri hatırlatıldı. Süreç boyunca belediyeden yapılan bilgilendirme ve tanıtım billboardlarının işe yaradığını söyleyen AK Parti Belediye Başkanı Beyoğlu, 20 gün gibi kısa bir sürede 300’ü aşkın başvuru aldıklarını ifade etti. Çalışmalar kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile irtibatta kalan belediye, kimsenin kafasında soru işareti kalmaması için çaba sarf etmektedir. Halkın daha huzurlu bir yaşama kavuşması gerekliliğini söyleyen Beyoğlu, sürecin şeffaf bir biçimde ele alındığını aktardı.