Kategoriler
Gündem

DMO tablet ihalesi yapıldı… Öğrencilere 500 bin adet tablet dağıtılacak

DMO tablet ihalesi yapıldı.

Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) tarafından Millî Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol gereğince ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere 500 bin tablet, ihaleye çıktı. Samsung, General Mobile, idata ve Technopc olmak üzere 4 firma ile sözleşmenin imzalandığı ihale tamamlandı.

Sözleşmede firmalar tabletleri 25 aralığa kadar teslim etmeleri gerektiği söylendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerekli kaynaklar sağlandıktan sonra Devlet Malzeme Ofisi tabletleri, anlaşmalı firmalara ilk parti tablet siparişlerini ileteceğini duyurdu. Tabletlerin dağıtımı yeni yıldan itibaren başlatılacağı belirtildi. 9 Ekim tarihinde DMO, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü “Tablet Bilgisayar Alımı Protokolü” imzaladı. DMO ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere 500 bin tablet alımı için ihale sürecini başlattı. Süreç için Ofis Ankara’da tablet üreticisi firmalarla yüz yüze görüşmelerde bulundu. Tablet ihalesi için görüşmeler yaklaşık bir ay kadar sürdü. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre 4 üretici firma ile anlaşma sağlandı.

Samsung, General Mobile, iData ve Technopc ile sözleşme imzalandı. Ofis bu firmalardan sözleşmede geçen miktarda yani 500 bin tablet alacağını duyurdu. DMO’nun Anlaşma sağladığı firmalar içerisinden bir tanesinden yaklaşık 20 bin, kalan üç firmadan da 100 binin üzerinde alım yapılacağı bildirildi. Kaynaklar, toplamda yaklaşık 500 bin tablet alımı olacağını bildirdi. Firmalar tabletleri 25 aralığa kadar teslim etmeleri gerekiyor.

DMO tablet ihalesi kapsamında dağıtılacak cihazlar

Devlet Malzeme Ofisi’nin alacağı tabletler ekranları en az 10 inç büyüklüğünde olup çizilme ve kırılmalara dayanıklı olacak. Kapasitif ekran on noktadan dokunmatik özellikli ve ekran çözünürlüğü en az 1.920×1.200 olacak. Tabletlerin işlemcisi 8 çekirdekli ve en az 1.5 GHz hızında olacak.

Cihazların Antutu Bechmark skoru en az  100 bin seviyesinde olacak. Aynı zamanda tabletlerde, LTE sim kart özelliği de bulunacak. Tabletlerin 32 GB’ı gömülü ve 32 GB micro SD kart ile sağlanmak üzere toplam en az 64 GB depolama alanları olacak. Ürünler iki yıl garantili olup yeni yılda ihtiyaç sahipleri öğrencilere dağıtılacak.